Bir ailenin daha evlat nöbeti mutlulukla bitti: 'Bu bayram, en çok benim bayramım'

Dağa kaçırılan oğluna kavuşmak için Muş HDP İl Başkanlığı önünde düzenlenen oturma eylemine katılan ailenin evlat hasreti sona erdi.

YAŞAM 18.07.2021, 07:31
Bir ailenin daha evlat nöbeti mutlulukla bitti: 'Bu bayram, en çok benim bayramım'

Çocuklarının PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılması sebebiyle HDP'yi sorumlu tutan annelerin eylemleri olumlu gelişmelerle devam ediyor. 

7 sene sonra evladına kavuştu

Muş'un Bulanık ilçesinden, şehir merkezine gelerek HDP Muş il binası önünde düzenlenen oturma eylemine katılan ailenin oğlu A.B., İçişleri Bakanlığı kontrolünde Muş Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ikna çalışmaları neticesinde polise teslim oldu. 

Müjdeli haberi aldıktan sonra Muş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne gelen anne R.B.,7 sene sonra ilk defa oğluna sarılmanın mutluluğunu yaşadı. Masanın üzerindeki Türk bayrağını öperek alnına koyan A.B., Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şefkatine sığındığını aktardı

Terörden kurtarılan aile sayısı 100’e ulaştı

Son kavuşmayla birlikte terör belasından kurtarılan aile sayısı 100'e ulaştı. Gazetecilere açıklamalar yapan A.B., annesini HDP önünde evlat nöbeti tutarken gördüğünü ve ardından polisle iletişim kurarak teslim olduğunu ifade etti. 

Örgütün dağda işkence ve propaganda yaptığını aktaran A.B., “Orada bulunanları kandırıyorlar. Dönmek isteyenlere zaten devlet her türlü yardımı ve desteği veriyor. Örgüt teslim olunmaması için ‘işkence yapıyorlar’ propagandasına başvuruyor ama öyle bir şey yok. Oradakilere buradan sesleniyorum hiç öyle propagandalara ve sözlere inanmayın. Dönün ailenize gelin. Bayramda geldim, şu an çok mutluyum. Polis de devlet de hiçbir problem yok teslim olabilirsiniz.” dedi.

“Diğer ailelerin çocuğu gelene kadar eyleme desteğim sürecek”

Evladına kavuşmanın sevincini yaşayan anne R.B., polise ve devlete teşekkür ederek, “Çocuğumu getirdiler. Muş’ta evlat nöbetindeyken oğlum beni gördü ve çok şükür sağ salim geri döndü. Bu bayram, en çok benim bayramım. Orada bulunan çocuklara sesleniyorum lütfen korkmayın dönün. Annelerinize yazık, günah. Sabah akşam ağlıyor anneleriniz, yolunuzu gözlüyorlar. Gelin teslim olun, devlet size çok yardımcı oluyor. Allah polisi, devleti başımızdan eksik etmesin. Çocuğum geldi ama ben öteki ailelerin evlatları gelene kadar eyleme destek vermeye devam edeceğim.” şeklinde açıklamalar yaptı.

Yorumlar (0)