Nevşin Mengü’den muhalefete tepki: Bu ülkenin seçmeni ‘eşek’ mi size oy versin?

Yerel seçimlere doğru adım adım ilerken muhalefette sular durulmuyor. CHP ile İYİ Parti'nin muhalif kesimin oyunu çantada keklik olarak görmesine sert tepki gösteren Gazeteci Nevşin Mengü'nün 'eşek' benzetmesi ise dikkat çekti.

GÜNDEM 08.09.2023, 17:48 09.09.2023, 17:28
Nevşin Mengü’den muhalefete tepki: Bu ülkenin seçmeni ‘eşek’ mi size oy versin?

Türkiye yerel seçimlere odaklanmışken, genel seçimlerin kaybeden muhalefet cenahında tartışmalar devam ediyor.

Mayıs ayında yapılan seçimlerde yenilgi alan muhalefette parti içi mücadelelerinin yanı sıra yerel seçimler öncesi ittifak krizi de yaşanıyor.

CHP ile İyi Parti arasındaki ittifak krizi

CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimlerde bir ittifak gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine ilişkin herhangi bir adım atılmazken, İYİ Parti cephesinde 'kendi adaylarımız ile girelim' görüşü hakim.

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı nedeni ile seçimin kaybedildiğini dile getirmeye devam eden İYİ Partililer, CHP’yle yapılacak olası bir ittifakın kendilerine seçimi yine kaybettireceği yönünde.

Muhalefete tepkiler devam ediyor

Birbirlerine karşı ağır ithamlarda bulunan muhalefet kanadından başta vatandaşlar olmak üzere bütün muhalif kesimlerden tepkiler yükselmeye devam ediyor.

Söz konusu tepkilere bir yenisi de gazeteci Nevşin Mengü tarafından geldi.

Mengü’den dikkat çeken 'eşek' benzetmesi

Kendi YouTube kanalında yayınladığı programda konuşan gazeteci Mengü, Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener'in seçmenin oylarını çantada keklik görmesine tepki gösterdi.

"Eşek gibi size oy vermek zorunda değiliz"

Mengü tepkisinde, "Bu kadar şeyin yaşanmasına rağmen biz gidelim size oy verelim. Eşek gibi size oy vermek zorunda mıyız" ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu'nu memnun etmek zorunda değiliz"

Mengü açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

Seçim sonrası ortaya saçılan şeylerden anlıyoruz ki 6’lı masa toplantılarında bunlar, hiçbir şey yapmamışlar. Bir araya gelmişler ama kısır mısır yiyip ayran içmişler. Akşener’e söylüyorum Kılıçdaroğlu kazanamayacak aday ise 1-2 sene önce niye söylemedin. Bütün bunlar ortaya çıktıktan sonra bu ülkenin seçmenleri eşek mi? AK Parti'yi iktidar olarak istemeyen seçmen bir araya gelip devamlı Kemal Kılıçdaroğlu'nu memnun etmek zorunda değiliz. BU insanlar neden hep kan mı kusup kızılcık şerbeti içtim diyecek. Nedir yani? Böyle bir hesap olur mu? Siz hiçbir şey olmamış gibi tekrar bir araya geleceksiniz. Seçmen de eşek size oy mu verecek?

Yorumlar (0)