NATO yolcusu Finlandiya’dan Türkiye’ye “dostluk” çağrısı

Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto, NATO üyeliğini istemeyen Türkiye’ye dostluk eli uzattı: “Aramızdaki farklılıkların üstesinden gelebiliriz.”

GÜNDEM 15.05.2022, 00:06 15.05.2022, 13:00
NATO yolcusu Finlandiya’dan Türkiye’ye “dostluk” çağrısı

NATO Dışişleri Bakanları kapsamında Berlin’de bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, henüz birkaç saat önce yaptığı konuşmada, Finlandiya ve İsveç’in PKK/YPG terör örgütlerine destek verdiklerini ve bu sebeple NATO’ya dahil olmalarını istemediklerini ifade etmişti. Bunun üzerine, aynı toplantı amacıyla Berlin’de bulunan Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto da açıklamalarda bulundu. Haavisto, terörle mücadelenin Finlandiya için önemli olduğunu ifade etti.



“Farklı kişilerin ayrıntılarına girmek istemem”

Haavisto’nun kısa süren konuşmasında öne çıkan cümleleri şu yöndeydi: “Farklı kişilerin ya da grupların ayrıntılarına girmek istemem. Yalnızca şunu bilin ki terörle mücadele etmenin yeri siyasetimizde ayrı ve oldukça önemli bir ilkedir. Bunun NATO için de çok önemli olduğunu biliyoruz. NATO üyeliğimiz konusunda Türkiye ile farklılıklarımızın üstesinden gelebileceğimizi umuyorum. Ülkelerimizin yakın diyalog içinde kalması için Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Berlin’de görüşeceğiz. Öte yandan NATO’nun her üyesi, üyelik için başvuran herhangi bir ülkeyi değerlendirmek konusunda özgürdür.”

Yorumlar (0)