NATO'da ilk! TSK yaptı, görüntüler yayınlandı...

NATO uçağına ilk kez gece görevi sırasında havada yakıt ikmali yapıldı. Yakıt ikmalini yapan ise Türk Hava Kuvvetleri'ne ait KC-135R tanker uçağı idi.

GÜNDEM 28.01.2021, 11:47 29.01.2021, 13:23
NATO'da ilk! TSK yaptı, görüntüler yayınlandı...

MSB (Millî Savunma Bakanlığı), Romanya üzerinde NATO'ya ait uçağa, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait tanker uçağı tarafından yakıt ikmali gerçekleştirildiğini bildirdi.

Millî Savunma Bakanlığının (MSB) sosyal medya platformu Twitter'da yer alan @tcsavunma hesabından yapılan videolu paylaşımda, Güvence Tedbirleri çerçevesinde görev yapan NATO uçağı E-3A AWACS'ın Almanya'dan kalktığı ve yakıt ikmali ihtiyacı sebebiyle Romanya üzerinde Türk Hava Kuvvetleri'ne ait KC-135R tanker uçağı ile yakıt ikmali yapıldığı bildirildi.

Millî Savunma Bakanlığının açıklamasında, yakıt ikmali operasyonunun, bir NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) uçağına ilk kez bir gece görevi sırasında gerçekleştirildiğinin altı çizildi.

"Almanya'dan kalkan ve Güvence Tedbirleri kapsamında görev yapan NATO'ya ait E-3A AWACS uçağına, Hava Kuvvetlerimize ait KC-135R tanker uçağıyla Romanya üzerinde yakıt ikmali yapıldı. Bu görevle, bir NATO uçağına ilk kez gece görevi esnasında havadan yakıt ikmali sağlanmış oldu." ifadeleri kullanıldı.

Millî Savunma Bakanlığının paylaşımında, yakıt ikmalinin yapıldığı anlara ilişkin görüntülere de yer verildi.

Yorumlar (0)