Muharrem İnce'den iki isme suç duyurusu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP’li bir siyasetçinin Beştepe’de bir araya geldiği ve Erdoğan’ın bu isme "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir... Ben de yardımcı olurum." dediğine yönelik iddiaların merkezindeki CHP'li Muharrem İnce, Rahmi Turan ve haber kaynağı olarak gösterdiği Talat Atilla hakkında tazminat davası açtı.

GÜNDEM 26.11.2019, 15:48 26.11.2019, 16:29
Muharrem İnce'den iki isme suç duyurusu!

CHP'li Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kendisinin Beştepe’de bir araya geldiği ve Erdoğan’ın kendisine "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir... Ben de yardımcı olurum." dediğine yönelik çıkan iddiayı ortaya atan gazeteciler Rahmi Turan ve Talat Atilla hakkında suç duyurusunda bulundu.

İnce'nin, Rahmi Turan hakkında "5 kuruş", iddiayı Rahmi Turan'a ileten Talat Atila hakkında da "3 kuruşluk" manevi tazminat davası açtığı öğrenildi. 

Yeni açıklama yapmıştı

Muharrem İnce, bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Her Cumhuriyet Halk Partili için, parti her şeyin önünde ve üstündedir." ifadesini kullanmıştı. 


Partinin değerlerinin taşıyıcısı olarak partinin korunacağını kaydeden İnce, "Ben değil, bütün partililer son birkaç günde istemediğimiz şeyleri yaşıyorsak bunun sorumlusu partide olup kendilerini partinin değerleriyle buluşturamamış insanlardır. Yaşananlara rağmen göreceğiz Saraya buradan ekmek çıkmayacaktır. Bu ülkeye yaptıkları kötülükler ortadadır." açıklamasında bulunmuştu.

İnce, paylaşımında "Partimin temiz geleceği için partinin değerleriyle buluşamamış insanlarla nasıl mücadele edeceksem, bu güzel vatanı Saray düzenine teslim etmemek için de aynı azim ve kararlılıkla direneceğimi tüm kamuoyuna saygıyla bildiririm." ifadesine de yer vermişti. 

Ne olmuştu?

CHP'de 37. Olağan Kurultay başlarken Sözcü gazetesinde Rahmi Turan’ın köşesinde gündeme getirdiği, CHP'li bir ismin 9 Kasım günü Beştepe’ye plakası değiştirilmiş araçla gizlice giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiği ve Erdoğan'ın "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir. Düşün karar ver. Memleketin iyiliği için bu gerekli. Ben de yardımcı olurum." dediğine yönelik iddia, tartışmalara neden olmuştu. Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğunu bildirmişti. 

Muharrem İnce ne demişti?

CHP'li Muharrem İnce, Yalova'da düzenlediği basın toplantısında, "24 Haziran akşamından bu yana başlayan bir kampanya var. Seçim akşamı neredeydi? Yok alkollüydü! Yok baskı altındaydı. Hakkımda çıkan dedikoduların hepsi CHP Genel Merkezinde üretilmiştir. Bunların Muharrem İnce'den bu kadar çekinmeleri bana gurur veriyor. Madem siyasette en güçlü dönemdeymiş, niye bu kadar uğraşıyorsun o zaman? 'Saray komplosu' deyip işin içinden çıkamazsınız. Erdoğan bu işin neresinde. Ben sarayla savaşırım. Saray bu ülkeye çok zarar verdi. Ama Erdoğan çıktı, meydan okudu. Bu kumpasçılar CHP'nin ayağında bir prangadır. CHP Türkiye'de temiz siyaset iddiasında ise önce bu pisliği temizlemelidir. Arınma, temizlik buradan başlayabilir." demişti. 

Yorumlar (0)