MSB: O iddiaları yalanladı

Rakka'daki 3 yerleşim yerinin Suriyeli vatandaşların dönüşüne kapatıldığı yönündeki iddialara Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından yalanlama geldi.

GÜNDEM 19.03.2021, 15:29 02.04.2021, 15:24
MSB: O iddiaları yalanladı

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarının paylaştığı bilgiye göre Suriye’nin Rakka bölgesinde yer alan 3 ayrı yerleşim yerinin Suriyeli vatandaşların dönüşlerine kapatıldığı yönünde ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu bildirildi.

“Bölge güvenli hale getirilmeye çalışılıyor”

Ortaya atılan iddiaların aksine bölgede daha önce teröristler tarafından tuzaklanan mayınların etkisiz hale getirilme çalışmalarının sürdüğünün paylaşıldığı bilgilerde bazı yabancı medya unsurlarının TSK’yı karalamaya yönelik ileri sürdüğü iddiaların gerçeklerle bağdaşmadığı ifade edildi.

“Bölgede sivillere ait yaşam izi yok”

TSK tarafından icra edilen harekâtın ardından bölgede kontrolün sağlandığını, yapılan araştırmalarda ise bölgede sivil yaşama ait bir iz bulunmadığını aktaran yetkililer, "Şu anda Barış Pınarı Harekât alanı sınırları içinde yer alan Saida, Muallak ve Cebel yerleşim bölgelerinde teröristler tarafından daha önceden tuzaklanmış birçok EYP ve mayın düzeneği bulunuyor. Haliyle bu durumda sivillerin can güvenliği de tehlikeye giriyor. Belirtilen bölgelerin insanlar için güvenli hale getirilmesinden sonra sivil halkın herhangi bir zarar görmeden evlerine dönmeleri sağlanacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)