MSB'den İdlib'teki saldırılara ilişkin açıklama

Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Esad rejiminin tır parkını vurmasının ardından 7 sivilin yaralandığı açıklandı. Suriyeli muhalif kaynaklar, saldırıları Rus ordusunun gerçekleştirdiğini belirtti.

GÜNDEM 21.03.2021, 21:39 22.03.2021, 13:01
MSB'den İdlib'teki saldırılara ilişkin açıklama

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İdlib'teki saldırılar ile ilgili olarak resmi Twitter hesabı üzerinden bir açıklama gerçekleştirdi. Söz konusu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İdlib kentinde bulunan bir hastaneyi vuran Esad rejimi, bu defa da füzelerle 'İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nin kuzeyinde bulunan Kah meskun mahallini ve Sarmada yakınlarındaki tır parkını hedef aldı. Kah’ta köylülere ait çok sayıda hayvan ölürken, tır parkında da 7 sivil yaralandı.

Saldırıların ivedilikle son bulması için Rusya Federasyonu tarafına bildirim yapıldı. Birliklerimiz durum hakkında ikaz edildi. Gelişmeler izlenmektedir."
 

"Saldırıları Rus ordusu gerçekleştirdi"

Muhaliflere ait olan bir uçak gözlemevinin Rusya'ya ait olduğunu aktardığı savaş uçakları, Sarmada bölgesini hedef aldı.

Diğer yandan, uçak gözlemevinin aktardığı bilgilere göre, Akdeniz'den fırlatılan bir balistik füze de Kah köyünü hedef aldı.








 

Yorumlar (0)