MSB açıkladı: Odessa limanından İlk gemi yola çıktı!

Ukrayna'dan tahıl sevkiyatı çerçevesinde ilk gemi, Odessa Limanı'ndan Lübnan'a gitmek üzere mısır yüküyle hareket etti. Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "RAZONİ adlı gemi, Lübnan’ın Tripoli Limanı'na gitmek amacıyla Odesa’dan hareket etmiştir. 2 Ağustos’ta geminin İstanbul’da olması beklenmektedir. İstanbul’da yapılacak denetim sonrasında gemi, varış limanına hareket etmeye devam edecektir." sözlerine yer verildi.

GÜNDEM 01.08.2022, 09:34 01.08.2022, 16:36
MSB açıkladı: Odessa limanından İlk gemi yola çıktı!

Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaş sebebiyle dağıtımı duran tahılların dünyaya güvenli sevki için Türkiye'nin arabuluculuğu ile yapılan hazırlıklar sona erdi.

MSB duyurdu: “İlk gemi Lübnan'a”

Milli Savunma Bakanlığı, tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde, ilk geminin mısır yüküyle saat 08.30’da Lübnan’a gitmek amacıyla Odessa Limanı'ndan hareket ettiğini açıkladı.

"RAZONİ adlı gemi Lübnan’ın Tripoli Limanı'na gitmek amacıyla Odesa’dan hareket etmiştir." açıklamasını yapan MSB, 2 Ağustos tarihinde geminin İstanbul’a varacağını ve İstanbul’da yapılacak denetim sonrasında varış limanına intikali etmeye devam edeceğini duyurdu.

Diğer gemiler de kalkış için hazır

Mısır yüklü Razoni adlı Sierra Leone bayraklı yük gemisinin Lübnan'a gideceği aktarılan açıklamada, "22 Temmuz 2022’de Türkiye, Birleşmiş Milletler, Rusya ve Ukrayna arasında imzalanmış olan 'Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi' belgesi çerçevesinde sevkiyat yapacak olan bu ilk geminin ardından diğer gemilerin de belirlenen usuller ve koridorlar kapsamında intikalleri hedeflenmektedir" sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)