MİT’ten Suriye’ye operasyon! Mehmet Aydın yakalandı

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesinde terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Amude-Derbesiye ilçe sorumlusu Mehmet Aydın'ı Suriye'nin Derbesiye mevkiinde etkisiz hale getirdiğini belirtti. Bunun yanı sıra sızma girişiminde bulanan ve taciz atışı yapan 13 PKK/YPG'li terörist etkisiz duruma getirildi.

GÜNDEM 17.04.2022, 12:55
MİT’ten Suriye’ye operasyon! Mehmet Aydın yakalandı

Güvenlik kaynaklarından belirtilen açıklamaya göre, faaliyetleri ve eylemleri sebebiyle MİT'in yakın takibinde olan "Kahraman Aydın/Rojvan Van" kod isimli terörist Mehmet Aydın'ın Suriye'nin Haseke kentine ait Derbesiye ilçesinde olduğu kaydedildi. MİT "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan aradığı Aydın’ı nokta atışı yakaladı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), aynı zamanda taciz ateşi yapıp sızma girişimi gösteren 13 PKK/YPG’li teröristi de yakaladıklarını belirtti.

Sözde eyalet sorumlusu yakalandı

2005'te İran Kelareş köyünden Mehmet Aydın'ın örgüte giriş yaptığı, bir zamanlarda Tunceli kırsalında, 2010-2013 dönemlerinde Hatay Amanos kırsalında, 2013'te yılında Kobani'de sözde alay sorumlusu yapıldığı, 2015'te ise Afrin'de sözde cephe sorumlusu son olarak 2018'de sözde eyalet sorumlusu görevini üstlendiği belirlendi.

2013'te Hatay'ın Dörtyol ilçesi Akelma Yaylası'nda köylülerin alıkonulması ve ölümle tehdit edilmesi olaylarında bulunduğu açıklandı.

13 PKK/YPG’li terörist yakalandı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Teröristlerin saldırı ve taciz teşebbüslerine misliyle karşılık veriyoruz. Barış Pınarı civarında sızma girişimi ve taciz ateşi gerçekleştiren 13 PKK/YPG'li terörist, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz sayesinde etkisizleştirildi." dedi.

Yorumlar (0)