MİT’ten nokta operasyon:"Raperin" kod adlı PKK’lı terörist öldürüldü

Terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden biri olan "Raperin" kod adlı terörist Delal Azizoğlu, MİT'in başarılı nokta operasyonu ile etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 24.06.2022, 11:44 25.06.2022, 10:12
MİT’ten nokta operasyon:"Raperin" kod adlı PKK’lı terörist öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütlerinin sözde üst düzey yöneticilerine yönelik operasyonlarına devam ediyor. MİT, sırayla terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin üstünü çiziyor.

Önce teröristin yeri belirlendi

MİT, teröristleri hedef aldığı son operasyonunu da Irak'ın kuzeyinde yer alan Süleymaniye'de gerçekleşti. Örgütün sözde üst düzey yöneticilerinden biri olan 'Raperin' kod adını kullanan terörist Delal Azizoğlu'nun Süleymaniye'de olduğu tespit edildi. 1992 senesinde terör örgütüne katılan terörist Delal Azizoğlu, MİT'in başarılı operasyonu ile öldürüldü.

Azılı terörist Azizoğlu'nun örgüt geçmişi

Örgüte katıldıktan sonra Diyarbakır kırsalında düzenlenen 8 senelik saha faaliyetlerini yarıda bırakan terörist Delal Azizoğlu, 2001’de örgütün Avrupa yapılanmasına geçti.

Terörist Azizoğlu, 2001 yılında Brüksel'deki sözde "Kürdistan Ulusal Kongresi Genel Kurulu'nda" yürütme ve divan kurulu üyesi olarak göreve seçildi.

Avrupa'da birçok eylem düzenledi

Terörist Azizoğlu, Avrupa’da düzenlenen yasadışı eylemler ile 2013 yılında KCK adına Avrupa’da organize edilen yasa dışı eylemleri gerçekleştirdi.

Aynı yıl içinde 'KCK yürütme konseyi' üyeliğine de seçilen terörist Azizoğlu, daha sonra 'Kongra-Gel başkanlık divanı' üyesi oldu ve PKK’nın kadınlara ait bir oluşumu olan PAJK’ın yöneticiliğini yaptı.

Terörist Azizoğlu, Suriye'de sözde yöneticiydi

Bu tarihten sonra, Suriye’de yönetici olarak görevlendirilen Delal Azizoğlu, bu görevlerinin dışında 2018 yılı itibari ile 'KCK yüksek adalet divanı' yönetiminde de bulunuyordu.

Yorumlar (0)