MİT'ten nokta operasyon: Saldırı eğitimi verilen terörist Rezan Güngen öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın terör örgütü PKK'nın saldırı ve sabotaj amacıyla eğitim verdiği Rezan Güngen'i, Irak’ta düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdiği öğrenildi.

GÜNDEM 01.09.2023, 10:22 Şeyda Gül
MİT'ten nokta operasyon: Saldırı eğitimi verilen terörist Rezan Güngen öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı sınır ötesi operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Irak’ın Kuzeyinde kurduğu istihbarat ağı ve saha ajanları sayesinde PKK/KCK terör örgütüne göz açtırmayan MİT, bu kez PKK’nın özel operasyonlarda kullanmak için eğittiği ve saldırı/sabotaj eğitimleri verdiği Rezan Botan kod Rezan Güngen için düğmeye bastı.

Nefes kesen operasyon

Terör örgütü PKK tarafından, Türkiye’nin etki alanına girmediği düşünülen Irak Süleymaniye kırsalında görevlendirdiği Rezan Botan kod Rezan Güngen'in faaliyetleri MİT’in saha ajanları tarafından deşifre edildi. Önümüzdeki süreçte Türkiye’ye karşı eylem gerçekleştirmesi muhtemel teröristler arasında yer alan ve örgüt tarafından suikast/sabotaj eğitimleri verilen Rezan Güngen'in yerinin tespit edilmesinin ardından MİT’in, Irak/Süleymaniye kırsalında düzenlediği nefes kesen operasyonla etkisiz hale getirildi.

PKK’ya her alanda darbe

Bölücü terör örgütüne her alanda darbe vuran MİT, önümüzdeki süreçte de terörün kaynağında imhası politikası çerçevesinde nokta operasyonlarına devam edeceği mesajını yaptığı son operasyonla vermiş oldu. MİT, bu operasyonlar serisiyle özellikle Süleymaniye bölgesindeki teröristlerin açık ve meşru hedef olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Yakın akrabaları da etkisiz hale getirilmişti

Geçmiş dönemde yakın akrabaları Ruken Botan kod adlı Güler Güngen ve Murat Botan kod adlı Behlül Güngen'in de örgüt saflarında etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Rezan Güngen'in, çevresindeki örgüt sempatizanlarının yönlendirmesiyle Irak Mahmur Kampına gittiği belirlendi. Örgütün gençlik yapılanmasının içerisinde bulunan terörist Güngen’in PKK’ya katılım sağlayarak örgütsel faaliyetlerde yer aldığı öğrenildi.

Yorumlar (0)