MİT, 45 gün Kobani'de takip etti: PKK'nın kritik ismi SİHA ile öldürüldü

MİT, 2015-2016 döneminde Şırnak’ta güvenlik ekiplerine yönelik gerçekleştirilen hendek-barikat saldırılarında PKK/YPS mensubu olarak çatışmalarda yer aldığı ve söz konusu eylemlerinde asker/polis şehit ettiği için kendisi hakkında arama kaydı olan Hayri kod isimli Ekrem Üstek’i, Ayn El Arab’ta (Kobani) saklandığı bölgede etkisiz hale getirdi.

GÜNDEM 15.05.2022, 11:32 15.05.2022, 11:37
MİT, 45 gün Kobani'de takip etti: PKK'nın kritik ismi SİHA ile öldürüldü

MİT, asker ve polislerin şehit edildiği bazı saldırılar sebebiyle aranan PKK/YPS’li terörist Ekrem Üstek'i, Suriye’nin kuzeyinde bulunan Aynularap'ta etkisiz hale getirdi.

Uzun süredir aranıyordu

Eylemleri sebebiyle uzun bir süredir kolluk güçler tarafından aranan Ekrem Üstek, 1990’lı senelerde PKK için adam kaçırma, mühimmat/patlayıcı temini, reşit olmayan çocukları kaçırarak PKK’ya teslim etme, adam öldürmeye teşebbüs gibi suçlar sebebiyle cezaevinde yatmıştı.

1991 baharında Üstek, Şırnak kent merkezindeki silahlı çatışmaların planlanması, 1992’de Şırnak-Cizre karayolu üzerinde askeri konvoyun taranması, 1992’de polis memuruna evini kiraya verdiği için roketli saldırıya maruz kalan ev sahibinin otomatik silahlarla taranması eylemlerine katıldığı için de ayrıca uzun yıllar cezaevinde yatmıştı. 

2015-2016 döneminde Şırnak’ta, güvenlik ekiplerine yönelik gerçekleştirilen hendek-barikat eylemlerinde de ön saflarda oldu. Eylemleri sebebiyle arandığı süreçte illegal yollarla PKK kontrolünde olan Kobani’ye kaçmıştı.

Yorumlar (1)
Mesut arslan 2 yıl önce
Ateşi çokça olsun...