Mısır’dan Türkiye’ye ziyaret: İki tarafın yararına olacaktır

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile görüşme sağladı. Temasın ardından açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Mısır ile Türkiye arasındaki ikili ilişkinin ilerleme göstermesi her iki tarafın da yararına olacaktır" dedi.

GÜNDEM 27.02.2023, 16:58 27.02.2023, 18:03
Mısır’dan Türkiye’ye ziyaret: İki tarafın yararına olacaktır

6 Şubat günü Türkiye depreme uyandı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Mersin ve Güney Adana’da ziyarette bulunan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görüşme sağladı. Temasın ardından basın toplantısı gerçekleştiren Mevlüt Çavuşoğlu, "Kardeşlik ve dostluk zor günlerde kendini gösterir" dedi.

“İkili ilişkiler ilerletilecek”

Depremlerde iki ülkenin büyük bir dayanışma sağladığına işaret eden Çavuşoğlu, "ilişkilerde yeni bir sayfa açıldığı" konusuna dikkat çekti. Çavuşoğlu, mevkidaşı Shoukry ile Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda gerçekleştirdiği ikili temasta ilişkileri daha da ilerletmenin yollarını ele aldıklarını ifade etti.

10 sene sonra ilk ziyaret

İkili ilişkilere vurgu yapan Çavuşoğlu, "Mısır ile Türkiye arasında oluşturulan ilişkilerin ilerletilmesi her iki ülke adına da yararlı olacaktır. Bu durum yalnızca iki ülke adına değil, öte yandan bölgemizin kalkınması, istikrarı ve barışı için de oldukça değerlidir." dedi.

Shoukry'nin söz konusu ziyareti Mısırlı bir dışişleri yetkilisinin on seneyi geçkin bir zamandır Türkiye'ye gelerek gerçekleştirdiği ilk temas oldu.

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri ise görüşmenin ardından şu ifadelerde bulundu: "Mısır idaresi ve vatandaşları olarak, Türkiye'nin en kısa süre içerisinde depremin sonuçlarını rahatlıkla atlatabileceğine gönülden inanıyoruz.”

Yorumlar (0)