Metropoll'ün son seçim anketi açıklandı: MHP'ye büyük şok!

Erken seçim tartışmaları her geçen gün daha da alevlenirken, araştırma şirketleri tarafından art arda yeni seçim anketleri yayınlanmaya başladı. 

GÜNDEM 09.12.2021, 15:22
Metropoll'ün son seçim anketi açıklandı: MHP'ye büyük şok!

Kasım 2021 Türkiye’nin Nabzı araştırması, Metropoll Araştırma tarafından kamuoyuna açıklandı.

MHP’den anketlere tepki

Ankete katılan katılımcılar,  “Bu pazar günü bir milletvekili seçimi yapılsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” sorusuna cevap verdi.

Kararsızların dağıtılmasıyla birlikte şekillenen oylar, MHP'nin seçim anketlerine ilişkin tepkisini akıllara getirdi.

MHP baraj altında

PKK terör örgütüyle iltisaklı olduğu iddiasıyla devamlı olarak eleştirilen ve tepki çeken HDP'nin oy oranı, Metropoll’ün araştırmasına göre yüzde 12,8 seviyesinde seyrederken MHP'nin oy oranının ise yüzde 6,6’da olduğu ve baraj altında kaldığı öne sürüldü.

Gelen yanıtlar ise şu şekilde sıralandı:

Bu pazar seçim olsa:

AK Parti: Yüzde 34,3

CHP: Yüzde 22,6

İYİ Parti: Yüzde 14,9

HDP: Yüzde 12,8

MHP: Yüzde 6,6

DEVA Partisi: Yüzde 2,9

Memleket Partisi: Yüzde 2

SP: Yüzde 1,5

Diğer: Yüzde 2,5

MHP’li Yalçın: “MHP, bunları bir kez daha hayal kırıklığına uğratacak”

Geçtiğimiz gün, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, araştırma şirketlerinin gerçekleştirdiği anketlere yönelik şu sözleri kullanmıştı: 

"MHP’nin oylarını toplum mühendisliğiyle hakiki rakamların çok çok altında göstererek seçmen yönelimini farklı partilere akıtmaya çalışan ideolojik ve fonlanmış bazı anketlerin tersine, partimize ilişkin teveccühün gözle görülür bir biçimde arttığı belirlenmiştir. MHP şüphe yok ki; daha önce yapılan seçimlerde olduğu gibi, MHP’nin oy kaybına umutlarını bağlayanları bir kez daha hayal kırıklığına uğratacak, CHP ve onun yancılarına destek veren araştırma şirketlerini Haziran 2023’te de terse yatıracaktır. Bir aydan fazla bir zamandan beri MHP'nin sürdürdüğü siyasi çalışmalar sebebiyle sadece arızalı muhalefetin, demokrasimizle bağdaşmayan politikaları üstünde durulmamış, Türkiye’nin faydasına Cumhur İttifakı olarak atılan ve daha sonra da atılacak adımlar ifade edilmiştir.”

Yorumlar (0)