Meteoroloji hafta sonunun hava durumunu açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava durumunu kendi sitesinde detaylarıyla paylaştı. Buna göre Pazar gününden Salı gününe kadar sıcaklıklar mevsim normallerinin altında kalacak. Salı gününden itibaren ise yavaş yavaş mevsim normalleri seviyesine gelecek. Ayrıca Batı Karadeniz, Doğu Anadolu, İç Anadolu, İç Ege ve Marmara’da sis oluşma ihtimali yüksek.

GÜNDEM 23.10.2021, 10:01 23.10.2021, 11:01
Meteoroloji hafta sonunun hava durumunu açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün yayınladığı haftalık hava durumu raporunda ülke genelinde yaşanacak hava olayları ile ilgili vatandaşlara bilgi verdi. Yayınlanan rapora göre, hava sıcaklıklarının Pazar gününden kuzeybatı kesimlerinden başlayarak hissedilir derecede azalacak. Salı gününden itibaren de tekrar normal seviyelere döneceği tahmin ediliyor.

Hafta boyunca ülke genel olarak az bulutlu olacak. Ayrıca Batı Karadeniz, Doğu Anadolu, İç Anadolu, İç Ege ve Marmara’da sis görülme ihtimali gittikçe fazlalaşıyor.  

Marmara Bölgesi’nin bazı yerlerinde sis oluşabilir. Pazar günü sıcaklık düşecek ve bölgede yağış hakim olacak.

Ege’de önümüzdeki günlerde yağış görünmüyor. Hava az bulutlu olacak. Sıcaklık Afyon ve Muğla’da 21 derece, İzmir’de 25 derece dolaylarında olacak.

Bazı bölgelerde sis oluşma ihtimali yüksek

Akdeniz Bölgesi de haftayı güneşli geçirecek. Sıcaklık 28-29 derece bandında olacak. Pazar ve pazartesi günlerinden itibaren de sıcaklıklarda azalmalar yaşanacak.

İç Anadolu Bölgesi’nde az bulutlu bir hava haftaya hakim olacak. Sabah saatlerinde sis oluşma ihtimali var. Sıcaklıklar Ankara’da 23, Sivas’ta 19 derece dolaylarında seyredecek.

Karadeniz Bölgesi’nde de bölgenin batısında sis ihtimali yüksek görünüyor. Pazar günü batı ve orta kesimlerde yağış görülebilir.

Doğu Anadolu Bölgesi haftayı az bulutlu olarak geçirecek. Bölgenin kuzeyi pus ve sisli olacak. Sıcaklıklar Malatya’da 23, Hakkari’de 17 derece civarında olacak.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde önümüzdeki üç gün güneşli geçecek. Sıcaklık Diyarbakır ile Gaziantep’te 26, Şanlıurfa’da ise 28 derece olacak.

Yorumlar (0)