Meslektaşını 75 bıçak darbesiyle öldüren doktorun cezası belli oldu

Baltalimanı Kemik Hastanesi’ndeki meslektaşını 75 kez bıçaklayarak öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. 

GÜNDEM 29.09.2021, 07:37
Meslektaşını 75 bıçak darbesiyle öldüren doktorun cezası belli oldu

İstanbul Sarıyer Baltalimanı Kemik Hastanesi’nde 11 Ekim 2019 tarihinde yaşanan olayda Doktor Yavuz Sümter, nöbet arkadaşı Doktor Kaan Erol’u 75 kez bıçaklayarak öldürmüştü. Türkiye'nin gündemine oturan bu dehşet verici cinayet sonrasında Yavuz Sümter, “canavarca hisle tasarlayarak adam öldürmek” suçundan yargılanmaya başlamıştı. 

Dava, 2 senede karara bağlandı 

Yaklaşık 2 senedir süren dava, dün itibarıyla karara bağlandı. Tutuklu bulunan Sümter, davaya sesli ve görüntülü olarak katıldı. Sanığın avukatı, müvekkilini savunurken beraat ve tahliye talep etti. Erol ailesinin avukatı ise katilin en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.  



Kaan Erol

“Benim şahidim yüce Allah” 

Yavuz Sümter, kendisini şu sözlerle savundu: “Karşı tarafın şahit olarak konuşturduğu kişiler, organize edildi. Tanık olarak dinlenenler mahkemede tiyatro oynadı. Herkes, mobbingin üzerini örtmeye çalışıyor. Yalancı şahitlik yaptılar. Beni hastaneden göndermek için uğraşıyorlar. Benim şahidim yüce Allah’tır. Kimseye hakkımı helal etmiyorum.” 

Ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı 

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Sümter’i, “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 



Yavuz Sümter

Yorumlar (0)