Meclis’in gündemi ekonomiye ilişkin torba yasa olacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu tarafından ekonomiyle alakalı olarak "torba" kanun önerisi için görev başında olacak. Bunun yanı sıra AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, partisinin düzenlediği TBMM Grup Toplantısı'nda konuşma yapacağı belirtildi.

GÜNDEM 15.05.2022, 14:51 16.05.2022, 08:55
Meclis’in gündemi ekonomiye ilişkin torba yasa olacak

17 Mayıs Salı günü haftalık çalışmasını gerçekleştirecek olan Genel Kurulda, Belirli Kanunlar ve Bankacılık Kanunlarında 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Başkalık Yapılmasına Yönelik Kanun Önerisi değerlendirilecek.

Yabancı paralarını kur dönüşümlüye yatıran firmalara müjde

Verilen öneriye göre, sayımlarında bulunan yabancı paraları, bu senenin sonuna gelene kadar dönüşüm kuruyla beraber Türk lirasına dönüştürerek en düşük 3 ay vadede Türk lirası katılma ve mevduat hesaplarında tutan firmaların, vadenin son gününde kazandığı kâr payı, faiz ve diğer kazançlarından kurumlar vergisi tahsil edilmeyecek.

Finansal kuruluşlar, kredi kuruluşları ve resmi kuruluşlara ait bulunanlar haricinde kalan bütün katılım fonu ve ticari mevduat tamamen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu üzerinden sigorta yapılacak.

Belediyeler içinde planlar gündemde

Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığınca inşası bitirilerek büyükşehir belediyelerine verilen metro planlamaları adına merkezi idare gelirinden sağlanan miktarlar, belediyelerin genel getiri vergi kazanımlarının tahsilat toplamı üzerinden kenara konulacak paylarının en düşük yüzde 5'i civarında tahsil edilerek karşılanacak.

Avukatlar için staj önerisi

Öneriler içerisinde yer alan diğer bir konu ise Avukatlık Kanunu'nda Farklılık Yapılmasına Yönelik Kanun Önerisi de konuşulacak. Verilen öneriye göre, yapılacak olan avukatlık stajına herhangi bir engel yaratmamak kaydıyla farklı bir işte sigortalı şekilde görev alınması avukatlık stajının gerçekleşmesine engel bir durum olmayacak.

Şehirlerde bulunan baroların birden çok olması durumunda barolar adli yardım bürosu oluşturmak durumunda olacak.

KİT kontrollere devam edecek

KİT Komisyonu, kontrol programına devam edecek. Komisyon tarafından salı günü Telgraf ve Posta Birliği AŞ ile yapılacak olan paydaşlıkları, çarşamba günü ise Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ, Türkiye Elektromekanik Sanayi AŞ ve Elektrik Üretim AŞ'nin 2019-2020 senesi hesapları kontrol edilecek

Bu esnada TBMM'de her zaman gerçekleştirilen siyasi partilerin gerçekleştirileceği grup görüşmeleri de düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda 18 Mayıs Çarşamba günü saat 11.45'te, partilileriyle buluşup konuşma yapacak.

Yorumlar (0)