Instagram’a yeni özellik… Ücretli abonelik çağı başlıyor

Instagram bundan sonrası için ‘ücretli abonelik' sistemini Türkiye üzerinde de kullanıma açtı. Evrim Ağacı isimli Instagram hesabında görülen bu yeni detay kullanıcıların istedikleri hesaba belirli bir miktarla abone olabileceklerini gözler önüne serdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.05.2022, 15:18 16.05.2022, 08:56
Instagram’a yeni özellik… Ücretli abonelik çağı başlıyor

Belirtilenlere göre, sosyal medya platformu olan Instagram’da bazı kullanıcıların hesaplarında ‘abone ol’ butonu çıktığı fark edildi. Bu durumun görüldüğü isimi duyulmuş ünlü eğitim ve bilim hesabı olan Evrim Ağacı’nın Instagram’ı incelendiğinde ücretli abonelik özelliğinin açık olduğu anlaşıldı.

Ücretler farklı çıkıyor

Evrim Ağacı isimli Instagram hesabı kontrol edildiğinde görülen fiyatlarda değişikliklerin yaşandığı fark ediliyor. Abonelik yapılabilmesi için ödenmesi gereken ücretler belirli kişilerde aylık 60,99 TL olarak gözüküyorken, bazı kullanıcılarda ise 66,99 TL şeklinde çıkıyor. Gelen yeni özellikle beraber sosyal medya platformunda, abone olma durumlarında ödenen bu ücretin neleri kapsadığı da kullanıcılara gösteriliyor.

Ücretli abonelik özellikleri

Abonelere göre özellikler şu şekilde olacak;

  • Abone olan kişilere özel hikâye gösterimi: Hesaba abone olan kişilerin görebildiği hikayeler
  • Abone Rozeti özelliği: Abone olduğunuz hesaba yorum yapıldığında veya direkt mesaj yollandığında görülen kullanıcı adının hemen yanında rozet bulunacak
  • Abone olan kişilere özel canlı yayınlar: Bir tek abone olan kişilere özel canlı video özelliği
Yorumlar (0)