Macaristan: Avrupa'nın güvenliği Türkiye'nin elinde!

Ankara'dan AB'ye seslenen Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, "İster beğenin ister beğenmeyin, Avrupa'nın güvenliği Türkiye'nin elinde." dedi.

GÜNDEM 08.12.2020, 14:16 08.12.2020, 15:02
Macaristan: Avrupa'nın güvenliği Türkiye'nin elinde!

Ortak basın toplantısında Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan'a karşı iki yüzlü tutumu olumlu karşılamadıklarını söylerken; Macar mevkidaşı Peter Szijjarto ise AB'ye seslenerek, "İster beğenin ister beğenmeyin, Avrupa'nın güvenliği Türkiye'nin elinde." ifadelerini kullandı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'yı ziyaret eden Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile gerçekleştirdiği ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan'a karşı AB içinde çifte standart izlendiğini, bu çifte standart ve iki yüzlülüğü Türkiye'nin hiçbir zaman olumlu karşılamadığını belirtti.

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ise basın toplantısında Avrupa Birliği üyesi ülkelerin yönetimlerine seslenerek. "İster beğenin ister beğenmeyin! Avrupa'nın güvenliği çok büyük ölçüde Türkiye'nin elinde." ifadesini kullandı.

AB'nin Türkiye'ye minnettar olması gerektiğini belirten Peter Szijjarto, "Çünkü Türkiye 4 milyondan fazla göçmene ev sahipliği yapıyor. Türkiye eğer bunu yapmasın, Balkanlar üzerinden büyük kitleler halinde yüz binlerce göçmen ülkemizin (Macaristan) güney sınırlarına gelecektir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için Avrupa Birliği'nin 6 milyar avro destek taahhüdünde bulunduğu ancak büyük kısmının ödenmediğini kaydeden Szijjarto, "Türkiye'nin göçmenleri tutabilmesi için Avrupa Birliği taahhütlerini tutmalı. Avrupa'nın güvenliğini tehlikeye atmamalı. Anlaşma ile üstlenilen sorumluluklara uymalı." diye konuştu.

Yorumlar (0)