Lavrov, Putin'in sağlık durumunu açıkladı: "3 yıllık ömrü kalmış" demişlerdi!

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbas’ın "özgürleştirilmesinin" Rusya açısından "koşulsuz bir önceliğe" sahip olduğunu ifade etti. Lavrov, Putin'in sağlık durumu hakkında ortaya atılan iddialara da yanıt verdi. Fransız kanalda merak edilen konulara ilişkin açılma yapan Sergey Lavrov, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yaptığı işgal hareketine dair de açıklamalar yaptı.

GÜNDEM 30.05.2022, 10:05 30.05.2022, 11:23
Lavrov, Putin'in sağlık durumunu açıkladı: "3 yıllık ömrü kalmış" demişlerdi!

Segey Lavrov, Rusya için Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbas’ın "özgürleştirilmesinin" Rusya açısından "koşulsuz bir önceliğe" sahip olduğunu söyleyerek, bunu "Ukrayna taburlarının ve ordusunun Moskova'nın bağımsız devlet olarak kabul ettiği Donetsk ile Luhansk'tan çıkarılması" şeklinde ifade etti. Donbas bölgesi, Donetsk ile Luhansk'tan oluşuyor.

Rusya, Ukrayna’da ki insanların geleceği hakkında karar verecek!

Lavrov, Rusya'nın "askeri operasyonlar" düzenlemeye devam ettiği Ukrayna'nın diğer bölgelerinde yaşayan insanların da gelecekleri hakkında kendilerinin karar vermesinin gerektiğini dile getirdi. Kiev hükümeti’nin Ukrayna'nın Herson bölgesindeki Rusya yanlısı Donetsk ile Luhansk modeline bağlı olan "halk cumhuriyeti" ilanına yönelik kontrollü bir referandum düzenleyeceği tahmin ediyor.

Lavrov, Putin’in sağlık durumu hakkında merak edilenleri yanıtladı

Fransa’da TV kanalında merak edilen konular hakkında açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rus lider Vladimir Putin'in sağlık durumu hakkında sorulan bir soruya cevap olarak, "Başkan Putin’in ekranlardan da performansını gözlemleyebilir, okuyabilir ve duyabilirsiniz. Mantıklı kişilerin bu adamda (Putin) herhangi bir hastalık veya halsizlik belirtileri gözlemleyebileceğini sanmıyorum" dedi. Putin’in önümüzdeki ekim ayı içinde 70 yaşına gireceğine dikkat çeken Lavrov, Rus liderin her gün kamuoyu karşısına çıktığını da belirtti.

"Putin’in 3 yıllık ömrü kalmış"

İngiliz basını, Rusya Devlet Başkanı Putin'in kanser hastası olduğu iddiasını bir kere daha gündeme taşımış ve hatta doktorların Putin'e verdikleri ömrü sayfalarına başlık atmışlardı. Daily Mirror gazetesinin hazırladığı özel habere göre, doktorlar Rus lidere en fazla 3 sene ömür biçmişti. İngiliz gazetesi yayınladıkları bu bilgiyi Rusya devletinin iç güvenlik kurumlarından Federal Güvenlik Servisi'nde (FSB) görevli olan bir ajana dayandırdı.

Yorumlar (0)