Kuzey Marmara Otoyolu'nu işleten firmaya 'kar' cezası

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 24 Ocak günü yaşanan yoğun kar yağışı sonucunda Kuzey Marmara Otoyolu'nun bazı bölümlerinin trafiğe kapalı kalması sebebiyle işletmeci şirkete 6,8 milyon TL ceza kesti. Öte yandan KMO İşletmesi, söz konusu yolları kullanan ve mağduriyet yaşadığı tespit edilen bütün sürücülerden alınmış olan otoyol geçiş ücretlerini iade ettiğini duyurdu.

GÜNDEM 31.01.2022, 11:28 31.01.2022, 17:18
Kuzey Marmara Otoyolu'nu işleten firmaya 'kar' cezası

24 Ocak günü, İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle Kuzey Marmara Otoyolu'nun bazı bölümlerinde trafik kazaları meydana gelirken, yoğun trafik şehirde ulaşımı da olumsuz bir şekilde etkilemişti.

KMO İşletmesine para cezası 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yoğun kar yağışı sebebiyle 24 Ocak'ta Kuzey Marmara Otoyolu'nun bazı bölümlerinin, 18 saat boyunca trafiğe kapalı kalması yüzünden sorumlu firma Kuzey Marmara Otoyol İşletmesine 6,8 milyon TL ceza verdi. Şirket, bölgede mağdur olan araç sürücülerinden alınan otoyol geçiş ücretlerini sürücülere iade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yaşanan yoğun kar yağışı ve kazalar sebebiyle o gün bölgede mahsur kalanlarrın mağduriyetinin giderilmesi için harekete geçti.

Bakanlık, KMO Kınalı-Yassıören, Yassıören-Odayeri, Habipler-Hasdal, mevkilerini içeren yolların 18 saat boyunca trafiğe kapalı olması sebebiyle işletmeci şirket KMO'ya 6 milyon 795 bin 957 TL ceza kesti.

Geçiş ücretleri iade edildi

Ayrıca KMO İşletmesi, ortaya çıkan mağduriyete yönelik açıklama yaptı.

Son dönemin en şiddetli kar yağışının yaşandığı ve zaman zaman çok kuvvetli tipinin meydana geldiği KMO Kesim-1, Kesim-2 ve Kesim-7 otoyol ağında, ulaşımın aksamaması ve vatandaşların bir mağduriyet yaşamaması adına yoğun bir mücadele verildiğini söyleyen şirket, "Fakat olumsuz hava şartları öncesinde, tuz serpme ve solüsyon dökme tedbirleri alınmasına rağmen afet seviyesine ulaşan kar yağışı yüzünden ulaşımda hiç beklenmeyen kesintiler yaşanmış, vatandaşlarımız yol üzerinde beklemek durumunda kalmışlardır." sözlerine yer verdi. 

KMO İşletmesi, bir nebze de olsa yolda mahsur kalan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla KMO’nun "Kesim-1: Kınalı-Yassıören", "Kesim-2: Yassıören-Odayeri" ve "Kesim-7: Habipler-Hasdal" mevkilerini içeren yollarını kullanan ve mağdur olan bütün sürücülerden alınan geçiş ücretlerini iade ettiğini duyurdu.

KMO İşletmesi olarak, böyle bir mağduriyetin bir daha yaşanmaması adına hazırlıklarını tekrar gözden geçireceklerini belirten şirket, yeni önlemleri titizlikle uygulayacaklarını bildirdi.

Yorumlar (0)