Kremlin: 'ABD, Rusya’ya karşı ekonomik savaş ilan etti'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin Rusya’ya yönelik aldığı son yaptırım kararlarına dair, “ABD, Rusya'ya karşı ekonomik savaş ilan etti” dedi.

GÜNDEM 09.03.2022, 17:15 10.03.2022, 18:06
Kremlin: 'ABD, Rusya’ya karşı ekonomik savaş ilan etti'

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı düzenlediği saldırıların ardından ABD’ den Rusya’ya karşı yeni bir yaptırım kararı geldi. ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’dan doğalgaz ve petrol alımının durdurulduğunu bildirmişti. ABD’nin bu yaptırım kararını yorumlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, şunları söyledi: ‘ABD, kesinlikle Rusya'ya karşı ekonomik bir savaş ilan etti ve başlattığı bu savaşı yürütüyor. Fiili olarak böyle.’

Peskov: Biden’ın verdiği kararlar analize muhtaç!

Biden'ın verdiği kararların analize ihtiyacı olduğunu dile getiren Peskov, ABD’nin yaptırım kararının Moskova tarafından derin şekilde düşünüleceğini söyledi. Peskov, ‘ABD Başkanı Biden’ın, açıkladığı kararlar son derece derin analizi hak ediyor. Peki Rusya bu kararlar karşısında ne yapacak? Rusya, tabi ki bu durum karşısında kendisi için faydalı olan ne ise onu yapacak. Biz çıkarlarımızı koruyoruz. Her şeyi çıkarlarımıza uygun şekilde yapacağız” dedi.
Peskov, "ABD'nin Rusya’ya karşı yaptırım baskısına dünya ülkelerini de katmaya çalıştığı düşünüldüğünde Moskova'nın saldırılarda kaybetmemesinin ihtimalleri neler olabilir?" sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Çıkarlarımız için en uygun olanı yapmamız gerekir."

Peskov: Antalya’daki görüşmeyi bekleyelim

Antalya’da düzenlenecek olan Demokrasi Forumu’nda bir araya gemleye hazırlanan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un görüşmelerinden beklentilerin ne olduğunun sorulması üzerine Peskov: “Dışişleri bakanlarının Antalya’da yapacağı görüşmeye değinirsek bu müzakere sürecinin devamı olacaktır ve bu yüzden çok önemlidir. Görüşmeyi bekleyelim’ dedi.

Yorumlar (0)