Konya’daki katliamla ilgili yeni gelişme

Konya'da 7 kişinin silahla katledilmesi ile ilgili aranan katil zanlısı Mehmet Altun yakalandı.

GÜNDEM 04.08.2021, 18:43 06.08.2021, 09:21
Konya’daki katliamla ilgili yeni gelişme

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Konya'ya bağlı Meram ilçesinde 30 Temmuz tarihinde aynı aileden 7 kişinin yaşamını yitirdiği olay ile ilgili Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde olayın faili olduğu değerlendirilen şüphelinin, Bozkır ilçesi kırsalında yakalandığı duyuruldu.

Zanlı Mehmet Altun'un ilçeye bağlı Üçpınarlar Mahallesi'nde saklandığı arazide yakalandığı belirtildi.

10 kişi tutuklanmıştı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, 14 zanlının gözaltına alındığı bildirilmişti.

Soruşturma çerçevesinde, firari şüpheliyi yakalama çalışmalarının devam ettiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu aşamada delillerin tam anlamıyla toparlanmamış olması, HTS analizlerinin sürmesi, kriminal raporlarının tam olarak ikmal edilmemesi ile siber inceleme raporlarında dijital materyallerin incelemesinin sürmesi, olayın yaşandığı gün şüphelilerin bulundukları yerler ile ilgili tanık ve kamera araştırması işlemlerinin devam etmesi, suçun asli faili olup halihazırda hakkında yakalama kararı bulunan firari şüpheli ile olan münasebetleri nedeniyle, A.Ç., A.K., A.K., İ.A., İ.A., İ.K., R.Ç., Z.A, V.K ve Y.Ç, 'kasten öldürme' suçundan nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanmış, geriye kalan şüpheliler A.K., İ.Ç., M.Ç. ve M.G. yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol koşuluyla serbest bırakılmıştır."

Diğer yandan, tutuklananlar arasında, firari zanlının babası İ.A., annesi İ.A., kız kardeşi A.K. ve eşi M.A.'nın da bulunduğu belirtilmişti. 

Yorumlar (0)