Konya’da LPG tankı patlaması: Yer sallandı, demir kapı söküldü

Konya’da oto elektrik tamirhanesinde dehşet veren bir olay yaşandı. Araç tamiri yapıldığı sırada otomobilin LPG tankının patlamasının ardından 1 kişi yaralandı. Patlamanın şiddetiyle tamirhanenin kapısı yerinden çıktı.

GÜNDEM 13.11.2022, 09:56 14.11.2022, 09:42
Konya’da LPG tankı patlaması: Yer sallandı, demir kapı söküldü

Olay, Konya'nın ilçesi Meram’a bağlı Çomaklı Mahallesi Dicle Caddesi’nde saat 01.00 sularında meydana geldi. Oto elektrik tamirhanesinde bulunan 2 çalışan, bir otomobilde çalışma yaptığı esnada LPG tankının patlaması sonucu neye uğradıklarını şaşırdı. Büyük bir etki gösteren patlamada 1 kişi yaralanırken, tamirhanenin kapısı yerinden söküldü.

Yangın söndürüldü, yaralı hastaneye kaldırıldı

Patlamanın sesini duyan kişilerin ihbarı sonrasında bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. Olayın gerçekleştiği alana gelen itfaiye ekipleri, tamirhanede meydana gelen yangına müdahalede bulundu. Kısa süre içerisinde söndürülen yangında yaralanan Muhammet A., bölgeye gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin sonrasında Konya Şehir Hastanesi’ne götürüldü. İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı bulunan ekipler iş yerinde inceleme sağladı.

Alevlerin arasından çıktılar

Diğer taraftan, tamirhanede gerçekleşen patlama ise güvenlik kameralarında anbean görüntülendi. Görüntülerde, tamirhanede yaşanan patlamanın ardından iş yerinin demir kapısının yerinden çıktığı ve oto tamirhanesinde çalışan 2 kişinin alevlerin içerisinde çıkarak bölgeden uzaklaştığı, ardından tamirhaneye yeniden geldikleri görülüyor.

“Yerler sallandı”

Edinilen bilgilere göre, tamirhanenin önüne otomobilini park eden ve sonrasında iş yerinin karşısında yer alan fırında oturan Ahmet Ergin, “Olay sırasında karşıda bulunan fırındaydık. Bir anda yüksek bir seste patlama duyduk, hatta o kadar şiddetliydi ki yerler sallandı. Aradan kısa bir süre sonra bağırma sesleri duyulmaya başladı. O an içerde duran 2 kişi can havliyle bağırmaya başlamış. Hızlı bir şekilde ambulansı ve itfaiyeyi aradık. Biz karşı iş yerinden çıkıp buraya kadar ulaşana kadar alevler duvarı aşmış. Hemen aracı bulunduğu yerden aldık. O esnada ekipler geldi, yangın söndürüldü. Yaralı çalışanı da hastaneye götürdüler” şeklinde konuştu. Olay ile ilgili inceleme başlatıldı.

Yorumlar (0)