Kobani'li esnaflar dönüyor

Suriye'nin kuzeyinde yaşamın değiştiği günlerde esnaf da Kobani'ye geri dönüyor.

GÜNDEM 07.11.2019, 17:39
Kobani'li esnaflar dönüyor

Sputnik muhabirinin aktarımına göre, uzun bir dönem Rojava Özerk Yönetimi'nin merkezlerinden olan Kobani'den, Rusya ile Türkiye arasında gerçekleşen Soçi mutabakatı çerçevesinde Kürt güçleri ayrıldı.

Bir haftadan uzun süredir Rus askerî polislerinin yürüttüğü devriye görevi sırasında şehir sokaklarında büyük değişimler yaşanıyor. En büyük değişim ise kapalı tezgâhların yeniden açılması ve esnafın kente dönmesi.

"Artık güvenli bir yerdeyiz"

Bölge halkından Mufas İlyamen, daha önce Fırat'ın yakınlarında, Kobani'den 30 kilometre kadar uzağa su için gittiğini söyledi.

İlyamen, "Haftada yaklaşık dört defa gidiyordum. Rus dostlarımıza teşekkürler, artık güvenli bir yerdeyiz. Tezgâhlar yeniden açılıyor. Burada kalıp bizimle yaşayın, sizi görmekten mutluyuz. Dilerim hep birlikte barış ve dostluk içinde yaşarız. Toprağımız bol, herkese yer var." şeklinde konuştu.

Eskiden çok fazla vergi alındığını ifade eden İlyamen, "Para vermek istemeyenler de satış yaptığı yeri kaybediyordu." dedi.

Şehirdeki esnaflardan Mussal Maifini de hayatı boyunca ticaret yaptığını vurgulayarak, "Beni burada herkes tanır. Bir şey almak isteyen bana gelir. Yeniden müşterilerimin olmasından mutluyum." sözlerini kaydetti.

Rusya ve Türkiye Kobani'de bir defa ortak devriye yapmıştı. Rus askerî polisleri ise daha önce keşif yapılan bölgeler üzerinden her gün devriye görevi gerçekleştiriyor.

Yorumlar (0)