KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Ok yaydan çıkmıştır

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ta iki devletli çözüm modeline ilişkin açıklamasında, "Ok yaydan çıkmıştır." dedi.

GÜNDEM 23.07.2021, 01:01 24.07.2021, 20:12
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Ok yaydan çıkmıştır

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ta iki devletli çözüm modeline ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Halkımıza hürriyeti ve bağımsızlığı, tüm Kıbrıs’a huzuru ve barışı getiren 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın 47'inci yıl dönümünü bir defa daha büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladık. Halkımızın vatan bildiği bu topraklarda kendi devletinin çatısı altında sonsuza kadar yaşayacağını, egemenliği ile hürriyetinden vazgeçmeyeceğini, Rum'un azınlığı olmayacağını dünyaya bir defa daha haykırdık”. sözlerini sarf etti.

“Üç devlet, tek millet olduğumuzu herkese gösterdik"

“Anavatan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Devlet Bahçeli ve kardeş Azerbaycan milletvekilleri bu mutlu günümüzde bizleri şereflendirmiştir. Başta Sayın Erdoğan olmak üzere tüm misafirlerimize halkım ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Üç devlet, tek millet olduğumuzu herkese gösterdik. Sayın Erdoğan'ın açıklamaları ve konuşmaları bize güç vermiştir. Sayın Erdoğan'ın, iki devletli çözüm önerimizin doğru, haklı ve kalıcı olduğunu ve geri adım atılamayacağını dile getirmesi tüm dünyaya yönelik önemli bir mesajdır." dedi. 

“Bölgenin en güçlü ve en büyük ülkesi Türkiye"

Federal temele dayanan çözüm şeklinin gerçekleşmeyecek bir düş olarak kaldığını kaydeden Tatar, “Tek gerçekçi çözüm, bölgenin en güçlü ve en büyük ülkesi olan Türkiye tarafından desteklenen egemen ve eşit iki devletin varlığına dayanan çözüm şeklidir. Bundan asla geri adım yoktur. Ok yaydan çıkmıştır ve hedefimize doğru ilerlemektedir. Buna engel olabilecek bir güç de yoktur.” dedi.Tatar, “Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, Kıbrıs Türk halkını ezelden beri yalnız bırakmadı. Bundan böyle de katkı ve yardıma devam edeceğini belirtmiş olması da ülkemizin daha da güçlenmesi ve kalkınması için önemlidir." ifadelerini kullandı. 



“Türkiye ile KKTC etle tırnak gibidir”

“Maraş açılımımızın ikinci basamağı da çözülemeyen Kıbrıs meselesinin oluşturduğu mağduriyetlerin ve insan haklarının da yerine getirilmesi isteğiyle pilot bölgenin askeri bölge statüsünden sivile çevrilmesi olmuştur.” diyen Tatar, "Türkiye ile KKTC etle tırnak gibidir, aramızda can, kan ve gönül ilişkileri vardır. Bu bağların koparılması da asla mümkün değildir. Herkes bilsin ki Türkiye'ye çok daha sıkı sarılacağız, can, kan ve gönül bağlarımızı daha da kuvvetlendireceğiz." diye konuştu. 

Yorumlar (0)