Kırklareli'de arama çalışmaları yoğunlaştırıldı: 310 kişilik ekip kayıp 3 kişiyi arıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırklareli'de meydana gelen sel sonucu akıntıya kapılarak kaybolan vatandaşları arama çalışmalarının 310 kişilik ekip ile yoğunlaştırılarak devam ettiğini açıkladı.

GÜNDEM 06.09.2023, 09:32 06.09.2023, 09:50
Kırklareli'de arama çalışmaları yoğunlaştırıldı: 310 kişilik ekip kayıp 3 kişiyi arıyor

Sağlık Bakanı Koca, arama kurtarma çalışmalarına ilişkin son durumu sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı.

Kırklareli'de sel nedeni ile kaybolan vatandaşlar için arama kurtarma çalışmalarının yoğunlaştırılarak devam ettiğini belirten Koca, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kırklareli’ndeki sel olayındaki sel olayının kendilerinden bir daha haber alınamayan arkadaşımız Dr. Selman Bağışlar ve eşi ile kayıp bir vatandaşımız için sabah saat 6.45 itibari ile arama ve kurtarma çalışmaları yoğunlaştırılarak devam etmektedir. Ekipte AFAD görevlisi ve UMKE Timi olmak üzere toplam 310 kişi bulunuyor. Ümit ediyoruz ki bu yoğun çabanın neticesi üç iyi haber olur."

Bungalovlar akıntıya kapılarak sürüklendi

AFAD, Jandarma Arama Kurtarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İtfaiye, Polis Arama Kurtarma Timleri, Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri ve askeri birlikler, akıntıya kapılarak sürüklenen bungalov evlerin bulunduğu bölgede kayıp vatandaşları aramaya devam ediyor.

Suyun çekildiği tesisin olduğu bölge ve çevresinde yürütülen çalışmalarda ekipler, sel ile gelen ağaç ve tomrukların etrafına ve altlarına da bakıyor.

Çok sayıda ekibin arama çalışmalarını yürüttüğü bölgede iş makineleri de öbeklenen kütük, ağaç ve tomruk birikintilerini kaldırıyor.

Ormanda mahsur kalmışlardı

Demirköy ilçesinde dün sabah saatlerine doğru başlayan sağanak yağış, İğneada beldesinde su baskınları ile dere taşkınlarına neden olmuştu.

Yağış nedeni ile Değirmen Deresi'nden taşan suyun İğneada ve Demirköy’ü birbirine bağlayan kara yolu üzerinden akması nedeni ile yol, bir süreliğine trafiğe kapatılmış, suların çekilmesinin ardından trafik akışı kontrollü şekilde yeniden sağlanmıştı.

2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Ormancılık çalışmalarının sürdürüldüğü alanda dizili tomruklar, sel suları ile birlikte akıntıya kapılarak sürüklenmiş ve bungalov evlerin bulunduğu tesise kadar ulaşmıştı. Tomrukların da etkisi ile sürüklenen evler faciaya neden oldu. Ormanda mahsur kalan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Olay sonucu AFAD, Sahil Güvenlik, UMKE ve İl Özel İdaresi itfaiye ekipleri ile askeri birlikler bölgeye sevk edilmişti.

Yorumlar (0)