Kırklareli'de etkili olan sağanak sele yol açtı: 2 kişi öldü, kayıp 4 kişi aranıyor

Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ile İğneada beldesini etkisi altına alan kuvvetli yağış sonrasında dereler taştı, bazı yollar ise kapandı. Konuya ilişkin Valilik ve AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre İğneada’da bulunan turistik tesisteki kamp alanında tatil yapan 12 kişi akıntıya kapılarak kayboldu. Kayıp vatandaşlardan 6'sı kurtarılırken, 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı. 4 kişiyi ise arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

YAŞAM 05.09.2023, 16:35 05.09.2023, 18:09
Kırklareli'de etkili olan sağanak sele yol açtı: 2 kişi öldü, kayıp 4 kişi aranıyor

Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve İğneada beldesinde etkili olan sağanak yağış sonrasında derelerde taşkın meydan geldi. Demirköy'de, ormanlık alan içinde bulunan turistik bungalovlar, taşan dereler nedeni ile su altında kaldı. Bölgedeki bazı tatilcilerden ise haber alınamaması üzerine bölgeye UMKE, AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Özel İdaresi, askerler ve itfaiye ekipleri gönderildi. Başlatılan arama çalışmalarının ardından ormanda mahsur kalan 12 kişiden 6'sı kurtarılırken, 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı. 4 kişiyi ise arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

"2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı"

Olaya ilişkin açıklma yapan Kırklareli Valisi Birol Ekici, Demirköy'de sel nedeni ile kaybolan 2 vatandaşın cansız bedenine ulaşıldığını, kayıp 4 kişiyi ise arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 

Demirköy-İğneada yolu ulaşıma kapatıldı

Değirmen Deresi'nde meydana gelen su taşkının ardından Demirköy ve İğneada'yı birbirine bağlayan karayolunu bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Yağışın etkisini yitirmesi üzerine yol kontrollü şekilde yeniden trafiğe açıldı.

İş makinesi taşkının ortasında kaldı

Bölgede köprü ve yol çalışması yapan kara yollarına bağlı bir iş makinesi ise akıntının tam ortasında kaldı. Suyun yükselmeye devam ettiğini gören operatör, araçtan çıkarak son anda sele kapılmaktan kurtuldu.

Sağanak nedeni ile İğneada beldesindeki bazı ev ve çiftlikleri su bastığı öğrenildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, bölgede devam eden çalışmaları koordine etmek için Kırklareli'ne gitti.

Yorumlar (0)