"Kimse bana torpilci diyemeyecek"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, işten çıkarılan İBB çalışanlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Akraba, kardeş tanımam. Liyakata göre işe alım yapacağız, sokağa çıktığımda kimse bana 'torpilci belediye başkanı' diyemeyecek." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 02.09.2019, 14:04
"Kimse bana torpilci diyemeyecek"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündemdeki konularla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, işten çıkarılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanlarına ilişkin şunları söyledi:

“18 Nisan'da göreve başladım. Duyduk mu 'İstanbul Belediyesi 2 bin kişi işe alacak?' Duyduk mu? Ben görevi devraldığımda maaş ödeyecek para yoktu. Ben iddia ediyorum.. Halamın oğlu, dayımın kızı, giyimi kuşamı... Beni ilgilendirmiyor. İşe alım konusunda en uygun sistemi uygulayacağız. Adil olacağız.Kimse bana torpilci, partizan belediye başkanı diyemeyecek.Ben ima uzmanı değilim. Sayın Cumhurbaşkanının ne demek istediğini bilemem. İşe alacaksa ben de mutlu olurum. İstihdam yarattı derim. Ülke en acı günlerini yaşıyor. Keşke 2 bin değil 200 bin kişiyi işe alsa...” 

İSPARK'a zam açıklaması

İmamoğlu, İSPARK’a yapılan zama ilişkin, "Bu bir finansal düzenlemeyle ilgili bir çalışma. Burada bir sistem hatası var. Bakın seçimde bangır bangır zarar etmiyor denen kurumu teslim almamızdan itibaren 18 milyon zararı var. 60 binin üzerinde ücretsiz ve indirimli yararlanan araç sayısı var. Derhal talimat verdim, tespit edilsin dedim. 3 bin değil, 5 bin değil, 60 bin. Ücretsiz diyorum, indirimli diyorum. Tümünü elden geçireceğiz. Hangi çağda yaşıyoruz, elden ücret. Burada bir kaçak var, sorun var.Ekim itibariyle tahsilat sistemi başlatacağız. Geçici bir dönem teşvik edilmesi için, kredi kartıyla 9 lira ödeyeceksiniz. Sistemin işlemediği bazı otoparklar var. Verimsiz kullanılıyor. Bunlarla ilgili düzenlemeler başlatacağız. Benim İSPARK'ım neden zarar etsin.Ayda 2-3 milyon zarar ediyor. Bir zam çalışması elbette olacaktır ancak şu anda yoktur." dedi. 

"Bir suçu varsa neden dışarıda?"

İmamoğlu, Ahmet Türk ve Selçuk Mızraklı ile bir araya geldiğinde sarf ettiği 'Aynı yerdeyiz' sözüne ilişkin, "O vatandaşlarımız başvurularını yaptılar. Engel yok diyen YSK. Bir suçu varsa neden dışarıda? Diyarbakır benim, İstanbul benim, her yurttaşın olduğu gibi hepsi bizim. Aynı yerdeyiz, aynı gemideyiz. Yapılan iş yanlıştır. Bu yanlışı düzeltin ki birilerinin eline fırsat geçmesin." ifadelerini kullandı.

"Atatürk portresini aldıkları için memnun oldular"

Diyarbakır ziyaretinde Atatürk portresi hediye etmesine değinen İmamoğlu, "Bu yurdumun değerleri var. Herkesin hissetmesini isterim. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladık bir gün önce. Mustafa Kemal Atatürk, bu yurdun bize kazandırılmasının öncüsü. Sadece belediye başkanlığımda değil öncesinde de bunu hissettim. Daha önce birileri hediye etmediyse onun sorunu ama ben gittiğim yere bu ve bunun gibi simgesel hediyeler götüren biriyim. 82 milyon insanın bir değeri, önderi olarak bütün Türkiye'nin topyekün mücadele vermiş bir milletin öncüsü olarak o fotoğrafı Diyarbakır'da paylaştım. Atatürk portresini aldıkları için memnun oldular." diye konuştu.
 

Yorumlar (0)