Kılıçdaroğlu, iddiaları kabul etti: Özdağ ile 'gizli protokol' imzaladık!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile kimsenin bilgisinin olmadığı gizli bir protokol imzaladıklarını kabul etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Özdağ'ın "Kılıçdaroğlu seçimi alsaydı, üç bakanlık ile MİT müsteşarlığını alacaktık" iddiasına ilişkin ise konuşmayacağını ifade etti.

GÜNDEM 21.07.2023, 16:34 21.07.2023, 16:47
Kılıçdaroğlu, iddiaları kabul etti: Özdağ ile 'gizli protokol' imzaladık!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuk olduğu bir televizyon programında yaptığı açıklama ile gündeme geldi. Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile gizli bir protokol imzaladıkları yönünde çıkan iddiaları kabul etti.

"Konuşmam doğru olmaz"

Kılıçdaroğlu, Özdağ'ın "Seçimi kazansaydık üç bakanlık ile MİT'i alacaktık" iddiasına ilişkin yorum yapmayan Kılıçdaroğlu, protokolün içeriğine dair de bilgi vermedi.

Seçim dönemimde gündeme gelen protokol iddialarını kabul eden Kılıçdaroğlu, "Evet, protokol var. İkimizin arasında imzalandı. Söz konusu protokol kamuoyuna açık bir protokol değildi. Protokol ile alakalı konuşmam doğru olmaz, bu 2 kişi arasında yapılan ve yalnızca 2 kişinin namusuna teslim edilen bir protokoldü. Benim bu konu hakkında konuşmam en azından ahlaki olmaz" şeklinde konuştu.

"Kimsenin protokolden haberi yok"

Kılıçdaroğlu, Parti sözcüsü Faik Öztrak'ın yaptığı 'gizli bir protokolün olmadığına' ilişkin açıklamayı da değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, "2 genel başkan arasında yapılan bir protokol vardı. Öztrak protokolü bilmiyor. Danışman dahil hiç kimse bilmiyor" ifadelerini kullandı.

Özdağ'ın "Protokol, 6'lı masadan kimse itiraz etmesin diye açıklanmadı" şeklindeki iddiasına değerlendirme yapmayan Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen "Protokolün açığa çıkarılmasından dolayı rahatsız mısınız?" sorusuna ise yanıt vermedi.

Kaynak: TRT Haber

Yorumlar (0)