Kiev bölgesinde bin 200'den fazla ceset bulundu

Ukrayna Başsavcısı I. Venediktova, Kiev’de bin 200'ü aşkın ceset bulunduğunu açıkladı. 

GÜNDEM 11.04.2022, 08:08 11.04.2022, 08:18
Kiev bölgesinde bin 200'den fazla ceset bulundu

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken, Ukrayna’nın Rus ordusundan arındırılan Kiev bölgesinde cesetler toplanmaya devam ediyor.

"Kiev'de bin 222 ceset bulundu"

Ukrayna Başsavcısı Venediktova tarafından gelen açıklamada, “Rus birliklerinin, Kiev bölgesinden çekilmesinden sonra bin 222 ceset bulundu. Rus güçlerinin işlediği 5 bin 600 savaş suçu, Ukraynalı yetkililerce inceleniyor. Ukrayna’nın bütün bölgelerindeki savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve bunu düzeltmek amacıyla biz elimizden geleni yapıyoruz” sözlerine yer verildi.

"500'ü aşkın savaş suçlusu belirlendi”

Rusya’daki üst düzey hükümet ve askeri yetkilileri de dahil 500’ü aşkın savaş suçlusu şüphelisi belirlediklerini açıklayan Venediktova, Ukrayna’nın Kramatorsk şehrinde geçtiğimiz günlerde bir tren istasyonuna yönelik gerçekleştirilen ve 50’den fazla insanın öldüğü saldırıyla ilgili de kanıtlara sahip olduklarını söyledi.

Kramatorsk saldırısı

Rusya, geçtiğimiz hafta cuma günü tren istasyonuna yönelik saldırıdan sorumlu olmadıklarını ve söz konusu saldırı esnasında kullanılan füzelerin kendilerine ait olmadığını öne sürmüştü. Rus birliklerinin, Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki Kramatorsk kentinde tahliye edilmeyi bekleyen sivillerin yer aldığı tren istasyonuna yönelik saldırıda 5’i çocuk olmak üzere 52 kişi yaşamını yitirmişti.

Yorumlar (0)