Karaismailoğlu açıkladı: Olası İstanbul depreminde neresi sığınak olacak?

Marmara’da meydana gelebilecek bir depremde etkilenecek kentlerde İstanbul’da hangi bölgelerin sığınak olarak kullanılacağına dair açıklamada bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "100 kilometreden fazla demir yolu yatırımımız bulunuyor. Bu alanlar afet sırasında sığınak olarak kullanılacak” dedi.

GÜNDEM 09.03.2023, 14:12 09.03.2023, 14:22
Karaismailoğlu açıkladı: Olası İstanbul depreminde neresi sığınak olacak?

Adıyaman’da gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirildiği toplantıya başkanlık eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, burada açıklamalarda bulundu. Olası Marmara depremine dair konuşan Karaismailoğlu, hangi bölgelerin sığınak olarak kullanılacağını paylaştı.

O bölgeler sığınak olacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından muhtemel Marmara depreminde İstanbul’un durumunu değerlendiren Bakan Karaismailoğlu, "İstanbul'da 100 kilometreden fazla demir yolu yatırımımız bulunuyor. Bu noktalar afet anında sığınak olarak kullanılacak, hatlarımız faaliyetlerini sürdürecek. İlk 4 gün haricinde deprem bölgelerinde toplamda 350 mobil araçla haberleşme faaliyeti verilmeye çalışıldı. Bu sayı her geçtiğimiz gün artmaya devam etti. Deprem bölgelerine hava yolu üzerinden 700 bine yakın, deniz yoluyla 30 bine yakın, demir yoluyla 100 bine yakın vatandaşımızın taşınmasını sağladık" diye konuştu.

“Sismik izolatör kullanıyoruz”

İstanbul’da kullanılacak acil durum alanları hakkında konuşan Bakan Karaismailoğlu, "Marmaray, Avrasya Tüneli ve Kuzey Marmara Otoyolu afet anında acil durum yolu şeklinde kullanılacak. Marmaray, Avrasya Tüneli ve kara yolu projeleri kapsamında sismik izolatörlerin kullanımını sağlıyoruz" dedi.

Yorumlar (0)