"Kanuni" de sondaja gidiyor!

"Kanuni" isimli gemi, Doğu Akdeniz'de sondaja çıkacak.

GÜNDEM 17.08.2020, 11:34
"Kanuni" de sondaja gidiyor!

Türkiye, Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. 

Sondaj sırası şimdi "Kanuni"de...

Türkiye, Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları için "Kanuni" isimli bir gemi aldı. 

Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan NATO Limanı'nda "Kanuni"nin bakım-onarımı, güncellenmesi ve geliştirilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Tatile gelen kişiler, "Kanuni" sondaj gemisini görünce gururlu hissettiklerini kaydederken, ülkemizin Doğu Akdeniz'deki haklarından taviz vermemesi gerektiğini vurguladılar. 

Tatilciler, ayrıca Türkiye'nin önceden hiçbir ülkenin önünde diz çökmediğini, bundan sonraki süreçte de asla diz çökmeyeceğini kaydettiler. 

"Kanuni"nin üretimi, 2012'de Güney Kore'de tamamlandı ve ardından Türkiye'ye ulaştırıldı. Söz konusu geminin, 3.000 metrelik sondaj açma kapasitesi ve 11.400 metrelik bir derinliği var. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, konuya ilişkin bir açıklamada bulunmuştu.

Bakan Dönmez, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri kapsamında "Kanuni" isimli gemiye giriş ve çıkışların yasak olduğunu, söz konusu sürecin sona ermesinin ardından gemiyle alakalı çalışmaların başlatılacağını bildirmişti.

Dönmez, Doğu Akdeniz'de yürütülen sondaj faaliyetlerinin devamı için "Kanuni"nin 31 Ocak günü teslim alındığını ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) envanterine eklendiğini kaydetmiş, söz konusu geminin en kısa sürede sondaja başlayacağını duyurmuştu. 

Yorumlar (0)