Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu için tarih kesinleşti

Birçok kişi İstanbul Havalimanı metrosunun ne zaman açılacağını araştırmaya devam ediyor. Ulaşımı rahatlatacak ve kısaltacak çalışmada sona gelinde. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, metronun hizmete sokulacağı gün için tarih verdi.

GÜNDEM 13.01.2023, 12:38
Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu için tarih kesinleşti

İstanbul Havalimanı metrosunun hizmete sokulma günü kesinleşti. Ulaşım alanında rahatlık sağlayacak metro hattının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafından yapılacak. Birçok İstanbullunun aklındaki tek soru, "Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu ne zaman açılacak?” Söz konusu soruya yanıt ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu'ndan geldi. İşte ayrıntılar…

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu ne zaman açılacak?

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosunun faaliyete alınma tarihi ile ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosunu, 22 Ocak 2023 Pazar tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla hizmete sokacağız" dedi.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu kaç dakika sürecek?

Metronun sağlayacağı seyahat süresi hakkında bilgi veren Bakan Karaismailoğlu, "Hattın faaliyete alınması ile beraber İstanbul Havalimanı'na Kağıthane'den yalnızca 24 dakikada, Göktürk'ten ise 12 dakikada erişilebilecek" şeklinde konuştu.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro durakları

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro durakları ise şu şekilde:

-Gayrettepe,

-Kağıthane,

-Hasdal,

-Kemerburgaz,

-Göktürk,

-İhsaniye,

-İstanbul Havalimanı.

Yorumlar (0)