Kadir'in montundaki kan izleri soruşturmaya yön verecek!

Konya'da şiddet gören bir kadını kurtarmak isterken Özgür Duran'ın ölümüne sebep olan Kadir Şeker'in son görüntüsü dava dosyasına girdi. Kadir Şeker'in montunda belirlenen kan izlerinin, soruşturmaya yön vereceği bildirildi. 

GÜNDEM 17.02.2020, 09:23
Kadir'in montundaki kan izleri soruşturmaya yön verecek!

Olay, Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Kosova Mahallesi'nde bulunan bir parkta gerçekleşti.

Üniversite sınavlarına hazırlanan fen lisesi öğrencisi Kadir Şeker, parkta şiddet gören bir kadına yardım etmek isterken arbede çıktı. Kadir Şeker, arbede sırasında kadına şiddet uygulayan Özgür Duran'ı bıçakladı. Özgür Duran olay yerinde yaşamını yitirirken, Kadir Şeker tutuklandı. 

Güvenlik kamerası görüntüsüne ulaşılamadı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayete ilişkin tüm delilleri eksiksiz bir araya getirerek Adli Tıp Kurumu ile Emniyet Kriminal Dairesi'ne gönderdi. 

Polis ekipleri, olayın gerçekleştiği park ve etrafında güvenlik kamerası görüntülerine ulaşabilmek için araştırmada bulundu. Akşam saatleri olması nedeniyle karanlık olan park ve etrafında herhangi bir güvenlik kamerası görüntüsü bulunamadı. 

Kadir'in tramvaydaki görüntüleri ortaya çıktı

Fakat soruşturmada Kadir Şeker'in cinayetten önce tramvaydaki görüntüleri ortaya çıktı. O görüntüler, soruşturma dosyasına dâhil edildi. Kütüphanede ders çalışan genç, daha sonra sırt çantasıyla tramvaya bindi. Tıp Fakültesi'ne girebilmek amacıyla etüt merkezine giden Kadir Şeker'in, kent merkezinden bindiği tramvaydan, teyzesinin evine gitmek üzere Yazır Mahallesi'nde bulunan Piri Reis tramvay durağında indiği fark ediliyor.

"Adam düşünce elimde acı hissettim"

Kadir Şeker, olaya ilişkin verdiği ifadede, "Adam boğazımdan tutmaya devam etti. Geri giderken botumun topuğu takıldı. Yere sırt üstü düştüm, adam da yanıma doğru düştü. Tam olarak üstüme doğru düşmedi galiba öyle hatırlıyorum. Adam düşünce elimde acı hissettim. Kendimi yan taraftan çıkarttım ayağa kalktım, elimde ve bıçakta kan gördüm." açıklamasını yapmıştı. 

Montun sağ cep hizasında yoğun kan olduğu görüldü

Olayın meydana geldiği gün Kadir Şeker'in giydiği ve adli emanetteki mont üzerinde yapılan inceleme sonucu montun sağ cep hizasında yoğun kanın mevcut olduğu, bu kanın kendi elindeki kesikten kaynaklandığı değerlendiriliyor.

Göğüs hizasında bulunan kan damlalarının da Özgür Duran'a ait olup olmadığı inceleniyor. Montta Özgür Duran'ın kan izlerinin bulunması durumunda boğuşmanın gerçekleştiği ve Kadir Şeker'in düştüğü sırada bıçağın Özgür Duran'a saplandığı belirlenmiş olacak.

Ayrıca, Adli Tıp Kurumu'ndan alınacak sonuçlara göre iddianame hazırlanacak.


 

Yorumlar (0)