Kadir'in ağabeyi anlattı: "Katil oldu ifadesine üzülmüş"

Konya'da şiddet gören bir kadını kurtarmak isterken Özgür Duran'ın ölümüne sebep olan Kadir Şeker, dün ilk defa 40 dakikalık açık görüşte ailesi ile buluştu. Kadir'in ağabeyi Hidayet Şeker, "Televizyonda haberleri izlemiş. 'Kadını kurtarmak isterken katil oldu' ifadesi üzmüş onu. Kendisinden 'katil' diye bahsedilmesine üzülmüş. Adaletin tecelli edeceğine inanıyor. açıklamasında bulundu. 

GÜNDEM 14.02.2020, 11:32
Kadir'in ağabeyi anlattı: "Katil oldu ifadesine üzülmüş"

Olay, Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Kosova Mahallesi'nde bulunan bir parkta gerçekleşti.

Üniversite sınavlarına hazırlanan fen lisesi öğrencisi Kadir Şeker, parkta şiddet gören bir kadına yardım etmek isterken arbede çıktı. Kadir Şeker, arbede sırasında kadına şiddet uygulayan Özgür Duran'ı bıçakladı. Özgür Duran olay yerinde yaşamını yitirirken, Kadir Şeker tutuklandı. 

"O halini görünce üzüldük"

Kadir Şeker, dün ilk defa 40 dakikalık açık görüşte ailesi ile buluştu. Kadir'in ağabeyi Hidayet Şeker, o görüşmeyi şöyle anlattı:

"Kadir yorgun ve üzgündü. Bizimle görüşünce morali yerine geldi. Kamu vicdanının ne düşündüğünü anlattık ona. Bu da ayrı bir moral oldu onun için. Bize kantinden yiyecek bir şeyler almış. Onları görünce duygulandık biraz. Saçlarını kesmişler. Kural öyleymiş. Biraz da zayıflamış. O halini görünce üzüldük tabii."

"Bizden istediği kitapları götürdük"

Kadir'in istediği kitapları cezaevine götürdüklerini kaydeden ağabeyi Hidayet Şeker, "Bizden istediği ve eksik kalan bazı kitapları vardı. Onları götürdük. Rus edebiyatının klasiklerini çok sever. Dostoyevski’nin 'Suç ve Ceza' adlı kitabını tekrar okusun diye götürdüm. Olaya ilişkin detayları hiç konuşmadık. O bir şey demedi, biz de hiç sormadık. Zaten polise, savcıya ve avukatlara olayla ilgili yeterince açıklama yaptı." ifadelerini kullandı.

"Adaletin tecelli edeceğine inanıyor"

Hidayet Şeker, annesi ile babasının da Kadir'e moral verdiğini belirterek, "Bir kadının maruz kaldığı duruma karşı vicdanlı davrandığını söylediler. İstemeden gerçekleşen bir durum için kendisini üzmemesini istediler. Televizyonda haberleri izlemiş. 'Kadını kurtarmak isterken katil oldu' ifadesi üzmüş onu. Kendisinden 'katil' diye bahsedilmesine üzülmüş. Adaletin tecelli edeceğine inanıyor." dedi. 

Yorumlar (0)