Kaç ülkeye tıbbi malzeme gönderildi? Erdoğan açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 102 ülkeye tıbbi yardım gönderildiğini bildirdi.

GÜNDEM 04.06.2020, 17:40 04.06.2020, 17:40
Kaç ülkeye tıbbi malzeme gönderildi? Erdoğan açıkladı!

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 102 ülkeye tıbbi yardım gönderdi. 

Konuya ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilen "2020 Küresel Aşı Zirvesi"ne video mesaj yolladı. 

Erdoğan, kuşkusuz aşının bulunması kadar insanlığın ortak malı olarak ilan edilmesi ve herkes için yeterli düzeyde üretilmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. 

"Salgın, büyük bir aile olduğumuzu hatırlattı"

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dünyada görülen adaletsizlikleri daha çok derinleştirmesine müsaade edilmemesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, salgının, aslında büyük bir aile olunduğunu yeniden hatırlattığını söyledi. 

Erdoğan, Türkiye'nin yeni tip koronavirüsün (Covid-19) başından itibaren küresel dayanışma vurgusu yaptığını belirtti. 

"102 ülkeye tıbbi malzeme desteği sağladık"

Söz konusu süreçte bir yandan kendi gereksinimlerimizi karşılarken, diğer yandan diğer ülkelerin yardımına koştuğumuzu kaydeden Erdoğan,  şu ana kadar Türkiye'nin 102 ülkeye tıbbi malzeme desteği sağladığını aktardı.

Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede yerli ve milli girişimler dâhilinde aşı ve ilaç çalışmaları yapmak için özel bir platform oluşturulduğunu da ekledi.

Yorumlar (0)