Kabinenin gündemi vaka artışları: Kısıtlama gelecek mi?

İl il belirlenen risk haritası kamuoyunda duyurulduğu dönemde az ve orta riskli iller çoğunluktayken, şimdi çoğu şehir yüksek riskli kentler kategorisinde yer alıyor. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları açıklayacak.

GÜNDEM 29.03.2021, 10:02 29.03.2021, 17:10
Kabinenin gündemi vaka artışları: Kısıtlama gelecek mi?

Koronaviürüsle mücadelede ülkede kırmızı renkli yani riskli iller kategorisinde bulunan şehir sayısının artması sonucu gözler, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenecek kabine toplantısına çevrildi.

Beştepe’de gerçekleştirilecek toplantıda, kentlerdeki koronavirüs vaka artışları değerlendirilerek, kısıtlamalarda bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı karara bağlanacak.

Son 1 aydaki rakamlara bakılacak

Mutasyonlu virüsü de konuşacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, son 1 aylık normalleşme sürecini değerlendirecek.

Kısıtlamaların esnetilmesi sonucu artan vaka sayıları da değerlendirilecek olan toplantıdan, önemli kararların çıkması bekleniyor.

Harita değerlendirilecek

Toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs vaka artışları ile ilgili sunum yapacağı ve Bilim Kurulu ile paylaşacağı öğrenildi.

Öte yandan toplantıda Covid-19’a karşı alınan tedbirlerin seyrinin hangi istikamette ilerleyeceği konusunda görüş alış verişinde bulunulacak.

Aşılamada son durum

Hâlihazırda Çin, Almanya ve Rusya’dan tedarik edilecek aşıların görüşüleceği kabine toplatışından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan kararları duyuracak.

Yorumlar (0)