Diyarbakırlı doğa tutkunları baraj gölünde buluştu

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen doğa sporları etkinlikleri Kralkızı Baraj Gölü’nde başladı. Dalgıçlardan bisiklet sürücülerine kadar pek çok kişiyi buluşturan bu etkinlikten herkes mutlulukla ayrıldı. 

YAŞAM 29.03.2021, 10:03 29.03.2021, 12:42
Diyarbakırlı doğa tutkunları baraj gölünde buluştu

Diyarbakır Eğil Belediyesi, kaymakamlıklar ve Gençlik ve Spor il Müdürlüğü destekleriyle düzenlenen etkinlikte doğa yürüyüşleri, bisiklet turları, baraj dalışı, paraşüt ile uçuşlar, tekne gezileri ve daha pek çok doğa sporu yapıldı. Büyük oranda gençlerin katkı sağladığı bu etkinlikte yetişkinler de oldukça mutluydu.



İnanç ve tarih turizmi bir arada



Antik çağlardan kalma eserlerin, su sarnıçlarının, kale kalıntılarının görüldüğü bu etkinlikte “inanç turizmi” de sağlanmış oldu. Gençlerin farklı inançlara karşı hoşgörüsünü geliştirmek adına düzenlenen etkinlikte, Kralkızı Baraj Gölü uzun zaman sonra ziyaretçi ağırladı.



Kale bölgesinde kabirler başta olmak üzere kazılarla pek çok tarihi eserin ortaya çıkartıldığını belirten Belediye Başkanı, inanç ve tarih turizmi ile ilçeyi kalkındırmak istediklerini belirtti.



Salgın döneminde ziyaretçi ağırlayamayan Baraj ve çevresi, uzun süre sonrasında “Covid-19 tedbirleri kapsamında” ziyaretçilerine ev sahipliği yaptı. 







Yorumlar (0)