İzmir’de maden ocağı patlamasında yaralı işçi korku dolu anları anlattı

İzmir Kınık’ta bir maden ocağında patlama meydana geldi. Patlama sonrası oluşan göçükte 45 kişi yaralanırken olay sonucu yaralanan maden işçisi Engin Kılıç korku dolu anları anlattı.

GÜNDEM 19.12.2021, 09:54 19.12.2021, 23:53
İzmir’de maden ocağı patlamasında yaralı işçi korku dolu anları anlattı

Dün saat 21.00 sularında İzmir Kınık’ta Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş.’ye ait kömür ocağında patlama gerçekleşti.

Patlama sonrası kısmi göçük

Grizu patlaması olduğu tespit edilen olayın ardından çevredeki vatandaşlarca durum yetkililere iletildi. Bunun ardından bölgeye Manisa ve İzmir’den çok sayıda kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

45 yaralının durumunun iyi olduğu kaydedildi

Adrese gelen UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından kısmi göçüğün yaşandığı maden ocağı hızlıca tahliye edilirken olayda yara alan 45 işçi, adreste bekleyen sağlık ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri gerçekleştirilen yaralılar Soma, Bergama ve Kınık Devlet Hastaneleri’ne götürülerek tedavi altına alındı. Yaralıların hastanelerde tedavilerinin sürdüğü kaydedilirken, yaralı yakınları ise olayı duyarak hastanelere akın etti.

Yaralılar taburcu ediliyor

Meydana gelen göçüğün ardından hastanelerde tedavileri tamamlanan hastalar taburcu ediliyor.

Maden işçisi: Arkadaşlarıma yardım etmeyi tercih ettim

Patlama sırasında yara alan ve yaşadığı korku dolu anları aktaran maden işçisi 43 yaşındaki Engin Kılıç şu ifadeleri kullandı:

“Anlık bir olaydı, hiçbir şey anlamadık, bir anda patlama oldu. Onun ardından arkadaşlara yardımcı olduk. Çıkarabileceğimiz kadarını çıkarttık. Ardından fark ettim ki ben de yara aldım. Onlarla birlikte kendimizi dışarıya attık. Önceliğim arkadaşlarımdı. Başlarda yaralandığımı fark etmemiştim. Arkadaşlarım yaralı olduğundan onların yardımına koştum ve ardından kendim de yaraların olduğunu gördüm fakat benden durumu daha da kötü olanlar vardı ve onlara yardım etmeyi tercih ettim. 15 dakika içinde dışarıya çıktık. Öteki arkadaşlar da yanık dereceleri biraz daha çoktu. Kaşımda bir yarılma oldu dikiş attılar. Yüzümde patlamanın da verdiği etkiyle yanıklar meydana geldi. Çok şükür diyoruz. Can kaybımız yok.”

Yaralı madencinin ağabeyi: Şükürler olsun durumları iyi

Yaralı maden işçisi Engin Kılıç’ın 50 yaşındaki ağabeyi Nevzat Kılıç ise olayı duyar duymaz Kınık Devlet Hastanesi’ne giden vatandaşlardan biri oldu. Yaşamış olduğu üzüntü ve paniği dile getiren Kılıç, “Kardeşim maden ocağındaydı. Çalışırken patlama olmuş. Metan gazı olduğunu söylediler. Şükürler olsun durumları iyi ve bir can kaybının olmaması da sevindirici. Yaralıların vücudunda yanıklar bulunuyor. Kardeşimle konuştum, kazanın da verdiği etkiyle o da diğer yaralılar da olayın şokunu yaşıyor. Buna şükür diyoruz.” şeklinde konuştu.

Meydana gelen kaza sonrası madencilik firması açıklama paylaştı.

“En büyük tesellimiz can kaybının olmaması olmuştur”

Maden işletmecisi firma şu açıklamayı yayımladı:

“İzmir Kınık’ta Soma Havzası’nda yer alan Yeraltı Linyit Madenimizde 18 Aralık 2021 tarihi saat 20.40’ta ayak arkasındaki boşluğun ani bir şekilde oturmasıyla gerçekleşen basıncın etkisinde meydana gelen güçlü toz ve hava akımı sonucunda, çoğunluğu ayakta tedavisi yapılan arkadaşlarımız da dahil toplamda 45 kişi olaydan etkilenmiştir. 3 farklı hastaneye sevk edilen arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu taburcu edilmiştir, 10 arkadaşımızın ise tedavisi sürmektedir. Olayda bir can kaybının bulunmamasıysa en büyük tesellimiz olmuştur.

“Bir patlama ve göçükle ilgisi yoktur”

Vardiyada görevli olan bütün çalışma arkadaşlarımız derhal tahliye edilmiş ve tahliye ekipleri tarafından yer altı güvenlik tedbirleri alınmıştır. Gerçekleşen olayın bir göçük veya patlamayla ilgisi bulunmamaktadır. Bütün çalışma arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ileterek yaralılarımıza geçmiş olsun, diyoruz. Arkadaşlarımızın sağlık durumuna ilişkin bilgi paylaşmayı sürdüreceğimizi de kamuoyuna arz ederiz.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)