İstiklal bombacısının ilk ifadesi ortaya çıktı

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerindeki bombalı saldırının faili olarak yakalanan terör örgütü üyesi Ahlam Albashır'ın emniyette yapılan ilk sorgusunda, saldırı emrini terör örgütü PKK'nın 'Hacı' kod adlı sözde yöneticisinden aldığını ifade ettiği belirtildi.

GÜNDEM 16.11.2022, 23:35 17.11.2022, 17:15
İstiklal bombacısının ilk ifadesi ortaya çıktı

İstiklal Caddesi üzerinde 13 Kasım'da 6 kişinin can verdiği, 81 kişinin ise yaralandığı terör saldırısına dair İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen tahkikat devam ederken, saldırının faili olarak gözaltına alınan Albashır'ın emniyetteki sorgusu da başladı.

Avrupa'ya kaçmak üzereyken yakalanmıştı

Emniyet kaynaklarından aktarılan bilgiler doğrultusunda, bombalı saldırıyı düzenledikten sonra Edirne üzerinden Avrupa'ya kaçış planı yaptığı esnada Küçükçekmece'de yakalanan terörist, ilk ifadesinde, Suriye'deki Münbiç bölgesinde PKK-KCK/PYD-YPG terör örgütü içerisinde sözde üst düzey istihbarat biriminde görev yapan 'Hacı' kod adlı örgüt üyesiyle irtibatlı olduğunu dile getirdi.

"Türkiye'ye Afrin-İdlib üzerinden giriş yaptım"

Kadın teröristin ifadesinde ayrıca, 'Hacı' kod adlı örgüt üyesinden ülkemize yönelik eylem gerçekleştirmesi yönünde talimat aldığını, Münbiç'te iki ay kadar kaldıktan sonra Afrin ve İdlib üzerinden ülkemize giriş yaptığını anlattığı öğrenildi. 

Yorumlar (0)