İstiklal'deki patlamada yeni gelişme: Suriye'de yakalandı

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerindeki bombalı saldırı eyleminin düzenlenmesinde yardım ve yataklık ettiği tespit edilen 'Hüsam' kod adlı terör örgütü üyesi, Suriye'nin Azez bölgesinde kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alındı. Öte yandan, Afrin'de canlı bomba eylemi gerçekleştirmek üzere olan iki terörist yakalandı.

GÜNDEM 16.11.2022, 23:08 17.11.2022, 12:54
İstiklal'deki patlamada yeni gelişme: Suriye'de yakalandı

İstiklal Caddesi üzerinde 13 Kasım günü 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin ise yaralandığı patlamaya dair sürdürülen tahkikat çerçevesinde kolluk güçleri, eylemi düzenleyen terörist ve ona yardım eden şüpheliler ile birlikte hareket ettiği tespit edilen 'Hüsam' kod adlı kişiyi, Suriye Azez'de yakalandı.

Terör örgütü PKK-KCK/PYD-YPG üyesi olduğu tespit edilen şüphelinin, Beyoğlu'ndaki patlamadan bir sene evvel megakent İstanbul'a geldiği belirtildi.

Terör saldırısının faili Ahlam Albashır ve beraberindekilerle birlikte hareket edip, bahse konu saldırının hazırlıkları esnasında onlara yardım-yataklık ettiği tespit edilen, patlamanın akabinde başlatılan operasyon esnasında da yakalanamayan 'Hüsam' kod adlı şahsın Suriye'ye kaçtığı belirlendi.

Kolluk kuvvetlerinin düzenlediği operasyonla yakalanan şüphelinin, işlemleri ve sorgusu yapılmak üzere Türkiye'ye getirileceği öğrenildi.

Afrin'de canlı bomba saldırısı önlendi

Aktarılan bilgeler doğrultusunda, emniyet güçlerince terör örgütü PKK-KCK/PYD-YPG'nin Suriye'de düzenlemeyi planladığı eylem engellendi.

Emniyet personellerinin 18 Mayıs 2022 tarihinde Afrin Eşrefiye Mahallesi'ndeki bir işletmeye canlı bomba eylemi hazırlığında olan K.H. ve M.E.S. adlı Suriye uyruklu iki kadın teröristin yakalanmasının akabinde aylarca devam eden takip sonucunda yarım kalan eylemi gerçekleştirmek üzere örgüt tarafından eğitilerek Afrin bölgesine gönderilen A.Ş. ve L.T. adlı Suriye uyruklu iki erkek örgüt üyesi daha gözaltına alındı.

Yorumlar (0)