İstanbul’da terör operasyonu: 9 şüpheli yakalandı

İstanbul’un 11 ilçesinde radikal terör örgütleri DEAŞ ve El Kaide ile ilgili faaliyetler yürüttüğü öne sürülen yabancı uyruklu 9 kişinin ele geçirildiği açıklandı.

GÜNDEM 11.11.2021, 09:36 11.11.2021, 17:46
İstanbul’da terör operasyonu: 9 şüpheli yakalandı

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri yaptıkları çalışma ile , radikal terör örgütleri DEAŞ ile El Kaide ile irtibatı olan ve yasa dışı örgütsel faaliyetlerde bulunan kişilerle ilgili özel bir çalışma yürüttü.

Titizlikle yürütülen soruşturma da hem teknik hem fiziki takip gerçekleştirildi. Güvenlik güçleri İstanbul’un 11 ilçesinde bulunan 16 adrese eş zamanlı olarak geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Baskınlarda söz konusu örgütlerle bağlantısı olduğu iddia edilen 9 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Bağlantıları inceleme altında

Operasyonla birlikte yapılan aramalarda örgütlerle ilgili çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçirildi. Gözaltına alınan 9 yabancı uyruklu şüpheli sorgularının yapılması için İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’ne teslim edildi.

Ele geçirilen zanlıların emniyetteki ifade işlemleri hala sürerken, bu kişilerin Türkiye’deki bağlantıları ve iletişim halinde olduğu diğer kişiler araştırılıyor.

Yorumlar (0)