İstanbul’da kaçak akaryakıt operasyonu

Emniyet güçleri İstanbul'da düzenlenen birçok operasyonda piyasada ‘10 numara yağ’ olarak bilinen; toplamda 73 bin 500 litre kaçak akaryakıt ele geçirdi.

GÜNDEM 23.10.2021, 09:29 23.10.2021, 09:39
İstanbul’da kaçak akaryakıt operasyonu

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri, yasa dışı olarak akaryakıt temin eden bir şebekenin İstanbul’un birçok bölgesinde ’10 numara yağ’ olarak tabir edilen büyük miktarda kaçak akaryakıtı piyasaya sürmek istediği ihbarını alınca hemen harekete geçti.

Yapılan incelemeler sonucunda kaçakçılık şebekesinin üyelerine yönelik fiziki takip ve teknik çalışmalar sonrasında gerekli bilgiler elde edilerek operasyonlar düzenledi.

Yakalananlar serbest kaldı

 21 Eylül’den itibaren yapılan Bağcılar, Tuzla, Ataşehir ve Bağcılar’da 5 farklı adrese yapılan baskınlarda 5 şüpheli ele geçirildi. Baskın yapılan yerlerde piyasada ’10 numara olarak tanınan 73 bin 500 litre akaryakıt ile akaryakıt transferinde kullanıldığı tespit edilen 3 tankere el konuldu.

Yakalanan 5 şüpheli hakkında ‘5607 Sayılı Kanuna Muhalefet’ suçundan işlem yapıldı ve adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 4 tanesi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, bir kişi ‘adli kontrol hükümleri’ uyarınca salıverildi.

Yorumlar (0)