İstanbul’da hemşireyi katleden saldırganın ilk ifadesi ortaya çıktı

Kartal’daki aile sağlığı merkezine baskın yapan eli silahlı Rahmi Uygun, hemşire olarak görev yapan Ömür Erez'i başından vurdu. İlk müdahalesi merkezdeki sağlık görevlileri tarafından yapılan kadın hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ömür Erez'i vurduktan sonra aile sağlığı merkezinden hızlıca kaçan Uygun, Bağcılar'da yakalandı. İlk ifadesine ulaşılan Uygun, cinayeti borç para için işlediğini öne sürdü.

GÜNDEM 20.01.2022, 17:09 20.01.2022, 19:47
İstanbul’da hemşireyi katleden saldırganın ilk ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Kartal’a bağlı Yunus Emre mahallesindeki Topselvi 10 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde bugün 13.45 sularında dehşet verici bir olay yaşandı. Elinde silahla merkeze gelen Rahmi Uygun, burada hemşire olarak görev yapan Ömür Erez'i başından vurdu. Saldırgan şahıs hızla olay yerinden uzaklaşırken yaralı kadına ilk müdahale, merkezde çalışan sağlık görevlileri tarafından yapıldı.  



Hastanede hayatını kaybetti 

Ambulansla hastaneye kaldırılan Ömür Erez, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İstanbul Valiliği, olayla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bugün saat 13.45 sularında Kartal ilçesine bağlı Topselvi 10 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’ne gelen R.U isimli şahsın silahla ateş ederek başından yaraladığı hemşire Ö.E., kaldırıldığı hastanede maalesef hayatını kaybetmiştir.  Olayın firari şüphelisi R.U. isimli şahsın yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır. Şüphelinin arşiv araştırmasında kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tehdit, kasten yaralama ve evrakta sahtecilik suçlarından pek çok suç kaydı bulunduğu öğrenilmiştir. Hemşire personelimize Allah’tan rahmet, sağlık camiası ve kederli ailesine baş sağlığı dileriz.” 

Valilik'in açıklalamarının ardından ise Rahmi Uygun, Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından Bağcılar'da yakalandı.



Rahmi Uygun'un kaçtığı anlar güvenlik kamerasına şu şekilde yansıdı: 



Ömür Erez'i daha önce de taciz etmiş

39 yaşındaki katil zanlısı Rahmi Uygun'un, 33 yaşındaki Ömür Erez'i sosyal medyadan takip ettiği ve daha önce de mesaj atarak taciz ettiği öğrenildi. Şehir dışında yaşayan Uygun'un, Ömür Erez ile görüşmek için İstanbul'a geldiği belirlendi. Aile sağlığı merkezi önünde Erez ile bir süre konuşan katil zanlısının, Erez içeri girdikten sonra peşinden içeri girdiği ve hemşireyi başından vurduğu ortaya çıktı.

İfadesine ulaşıldı

Sorgusunda, ayrılmadan evvelki dönemde Erez'e borç para verdiğini, geri istediğinde de alamadığını öne süren Rahmi Uygun'nun, arkadaşı Musa T. ile birlikte kiraladığı araçla İstanbul'a geldiğini ve cinayeti bu sebeple işlediğini anlattığı öğrenildi.

Sorgusu süre şüpheli şahsın, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye gönderilmesi bekleniyor.



Sağlık Bakanı'ndan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İnsan hayatına, genç bir kadına kıymanın cezasını çekecek." ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)