İstanbul Valisi Yerlikaya: 50 bin vatandaşa gıda kolisi ulaştırılacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri dâhilinde ihtiyaç sahibi olan 65 yaş üstü 50 bin vatandaşa gıda kolisi yardımı gerçekleştirileceğini bildirdi. 

GÜNDEM 27.03.2020, 10:38 27.03.2020, 12:29

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında kentte alınan tedbirleri duyurdu.

İstanbul'da ihtiyaç sahibi olan 65 yaş üstü 50 bin vatandala gıda kolisi yardımı gerçekleştirileceğini kaydeden Vali Yerlikaya, pazartesi günü başlayacak olan yardımların 6 hafta boyunca devam edeceğini bildirdi. 

Vali Yerlikaya, yardımların teslimatının "Getir" isimli şirket tarafından ücretsiz olarak sağlanacağını ifade etti. 

Vali Yerlikaya'nın açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"Önümüzdeki kritik günlerde hastalığın yayılmasını engellemek için Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmeleri, evlerinde kalmaları İstanbullulardan ricamızdır."

"39 bin 614 vatandaşımızın çağrısına cevap verildi"

"Bugüne kadar Vefa çalışmaları kapsamında İstanbul'da 39 bin 614 vatandaşımızın çağrısına cevap verildi. Devletimizin şefkat elinin vatandaşlarımıza en hızlı şekilde ulaşması için ekiplerimizin gösterdiği gayretlere teşekkür ediyorum."

"50 bin vatandaşımıza 6 hafta boyunca gıda kolisi ulaştıracağız"

"İstanbul Vefa Hizmetleri kapsamında vakıflarca belirlenen 65 yaş ve üstü maddi durumu iyi olmayan 50 bin vatandaşımıza 6 hafta boyunca gıda kolisi ulaştıracağız. 300 bin gıda kolisi hazırlıyoruz. Pazartesiden itibaren ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Dağıtımı Getir firması ücretsiz olarak yapacak."

"Tüm sağlık çalışanlarımıza İstanbullular, ülkemiz ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Mücadeleye destek için 'Evinde kal İstanbul' diyoruz."

Yorumlar (0)