İstanbul'u kana bulayacaktı: DEAŞ'lı terörist yakalandı

Halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde saldırı hazırlığı yaptığı tespit edilen terör örgütü DEAŞ mensubu M.A, düzenlenen operasyonla İstanbul'da yakalandı. İşte operasyona dair detaylar...

GÜNDEM 03.01.2023, 12:38 Hakan Öksüz
İstanbul'u kana bulayacaktı: DEAŞ'lı terörist yakalandı

Güvenlik güçlerinin terör örgütlerine karşı verdiği mücadele, hız kesmeden devam ediyor. Irak ve Suriye sınırında DEAŞ ile YPG/PKK gibi terör örgütlerine karşı operasyonlar düzenleniyor. Köşeye sıkışan örgütler, ülkeye soktukları teröristlerle bombalı eylemler düzenlemeye çalışıyor. Gece gündüz çalışan güvenlik güçleri, yapılan fiziki ve teknik takip sonucu teröristleri yakalıyor.

İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından aktarılan bilgiler üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ'lı bir teröristi takibe aldı. Şüpheli M.A'nın, terör örgütüne ait yayın organlarından yaptığı propaganda içerikli paylaşımlar üzerine operasyon başlatıldı. 

Kalabalık bölgelerde bombalı eylem planlıyordu

Kalabalık bölgelerde bombalı eylemler yapılması çağrısında bulunan paylaşımlar yapan M.A'nın adresine operasyon düzenlendi. Yakalanan şüphelinin adresinde çok sayıda sözde bayrak ve flama ile eylemde kullanılması planlanan malzemeler bulundu. 

Ele geçirilen dijital materyallerde inceleme yapıldı. M.A. adlı şahsın, terör örgütüne dahil ettiği kişiye "eylem yapması" için telkinde bulunduğu bir video ele geçirildi. Yakalanan teröristin, ülkedeki turistik bölgelere ve bazı tesislere saldırı hazırlığı yaptığı tespit edildi. Gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen M.A'nın tutuklandığı kaydedildi.

Yorumlar (0)