CHP'li Ağbaba: Birkaç puanlık ek zam memurun kaybını telafi etmez

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, emekli ve memurlara asgari ücret artışı kadar zam verilmesi gerektiğini ifade etti.

EKONOMİ 03.01.2023, 12:56 04.01.2023, 10:58
CHP'li Ağbaba: Birkaç puanlık ek zam memurun kaybını telafi etmez

Ağbaba, 2022 yılı Aralık dönemine dair enflasyon verilerini değerlendirdi.

TÜİK'in verilerine baz etkisi de eklendiği zaman 2023 senesinin 6 ayı için emekli ve memura verilecek olan zam farkının yüzde 16,4 olduğunu söyleyen Ağbaba, senelik enflasyonun yüzde 64,27 oranına gerilerken aylık olarak enflasyonda yaşanan artışın ise %1,18 ile sınırlı kaldığının altını çizdi.

"Birkaç puan ek zam ile 'resmi enflasyonun üstünde zam verdik' diyecekler"

İktidar yetkililerince emekli ve memura daha önce resmi enflasyonun üstünde zam verileceğinin açıklandığını anımsatan Ağbaba şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda resmi olarak zam %16,4 oranında. İktidar yetkilileri muhtemelen birkaç puan ek zam vererek "memurumuzu ve emeklimize resmi enflasyon üstünde zam verdik" diyecekler. Sene boyunca enflasyonun altında kalan emekli ve memurlarımıza verilecek birkaç puanlık ek zam emekli ve memurlarımızın sofradaki kaybını telafi etmeyecek. İktidara şu çağrıda bulunuyoruz ki, emekli ve memurlarımıza birkaç puanlık bir ek zam sefaleti değil, asgari ücretteki artış tutarı kadar zam verilmelidir. Emekli ve memurlarımızın sofrasındaki kayıplar sadece bu şekilde telafi edilebilir."

Yorumlar (0)