İstanbul'da taksi şoförlerinden protesto eylemi

İstanbul'da bir grup taksi şoförü, 'haksız' cezai işlemler ve taksimetre tarifesinin düşük olduğu iddiası üzerine protesto gösterisi düzenledi. 

GÜNDEM 04.12.2022, 10:53
İstanbul'da taksi şoförlerinden protesto eylemi

İstanbul'un bir türlü çözülemeyen taksi problemi vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.

Vatandaşların taksilere "yolumun üstü değil, yemeğe gidiyorum, değişim saati, karşının taksisiyiz" gibi sebeplerle alınmaması şikayetleri artırıyor.

Yabancı turistler de pazarlıksız taksilere binemediklerini belirterek yaşananlardan şikayet ediyor.

Ortaya çıkan bu durumdan şikayetçi olan taksiciler ise kaosun, plaka sahiplerinin önüne gelen kişilere araç vermesinden kaynaklandığını iddia ediyor.

Taksimetre tarifesi 'düşük' protestosu

Son olarak İstanbul'da bir grup taksi şoförü, "haksız" cezai işlemler ve taksimetre tarifesinin düşük olduğu iddiası üzerine protesto gösterisi düzenledi.

Şişli'de toplanan taksi şoförleri buradan korna çalarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane'deki binasına geldi.

"Taksi, minibüsten ve halk otobüsünden daha ucuz taşıyor"

İBB'nin Saraçhane'deki binasında taksi şoförlerini temsilen açıklama yapan Ufuk Çarpar, taksi ücretlerinin düşük olduğunu öne sürdü.

Çapar, "Taksi, minibüsten ve halk otobüsünden daha ucuz taşıyor. Ucuz taşıdığı için yolcuyla taksici karşı karşıya geliyor. Taksiciye de yolcularımıza da yazık günah. Havalimanından yolcu almak yasak. Arabaları kalmadığında 40 liraya bize yolcu satıyorlar." sözlerini kullandı.

"Biz eşkıya değiliz"

Esnaf örgütünün taksicilerin sesini duyurmadığını iddia eden Çapar, "Başkanımız var, başkanımızı göremiyoruz, bizle ilgisi yok. Ya biz sahipsiz miyiz? Hepimizin bir emeği var. Biz burada çalışıyoruz. Eşkıya değiliz." sözlerini kullandı.

Çapar, seslerinin duyulmaması durumunda kontak kapatacaklarını söyledi.

Taksi şoförleri açıklamalardan sonra bölgeden ayrıldı.

Yorumlar (0)