İstanbul'da su kesintisi olacak mı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un son iki seneyi kurak geçirdiğini ancak şu anda su kesintisi gibi bir durumun yaşanmayacağını ifade etti. 

GÜNDEM 24.12.2020, 17:00
İstanbul'da su kesintisi olacak mı?

İstanbul'da bulunan barajların doluluk oranları kuraklık sebebiyle ciddi derecede azalmış durumda. Bu nedenle İstanbul'da su kesintisi gerçekleştirilebileceğine yönelik iddialar gündemde. 

Söz konusu iddialara ilişkin açıklama İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İBB Başkanı İmamoğlu, önümüzdeki 3 ay içerisinde en düşük yağış miktarının görülmesi halinde bile İstanbul'da su kesintisi gibi bir durumun yaşanmayacağını söyledi. 

İmamoğlu, İstanbul'un 2019 ve 2019 senelerini kurak geçirdiğine dikkat çekerek, genel olarak iki kurak mevsimin peş peşe yaşanabildiğini ifade etti.

"Gelecek sene daha ciddi bir tehlike yaşanabilir"

Geçmiş dönemlere göre çok daha az yağış gerçekleştiğini vurgulayan İmamoğlu, gelecek sene kuraklığın daha ciddi tehlike meydana getirebileceği konusunda uyarıda bulundu.

İmamoğlu, Melen Projesi'nin 4 sene sonra sona ereceğini belirterek, İstanbul'un suyunun dengede tutulabilmesi için son dönemde yeni bir kuyunun açılıp açılmamasına yönelik tartışmalara da başlandığını söyledi.

"Melen'den sonra tehlike ortadan kalkacak"

Avrupa Yakası'nın büyük risk altında olduğunu kaydeden İmamoğlu, Melen Projesi'nin tamamlanmasının ardından birkaç sezonun kurak geçmesi halinde bile susuzluk tehlikesinin ortadan kalkacağını ifade etti. 

İBB Başkanı, "Melen Projesi tamamlansaydı 2040 senesine kadar su problemi ortadan kalkardı. Fakat şimdi böyle bir durum söz konusu değil." açıklamasını yaptı. 

"2024'te sorun çözülecek"

2024 senesinden itibaren su sorunun çözüleceğini aktaran İmamoğlu, şu anda alarm durumuna geçilmediğini ancak tehlikenin mevcut olduğunu ifade etti.

"Su tasarrufu yapılmalı"

İmamoğlu, vatandaşların suyu tasarruflu kullanmaları için çağrıda bulundu.

Konuya ilişkin birçok plan hazırladıklarını belirten İmamoğlu, belediye olarak gereken önlemleri aldıklarını söyledi.  

Yorumlar (0)